Τρίτη
27
Φεβρουάριος
TOP

Στρεπτόκοκκος: Ανησυχία για την έξαρσή του σε συνδυασμό με την έλλειψη φαρμάκων – Ποια εμβόλια να κάνουν τα παιδιά

Ανήσυχοι για τις τελευταίες εξελίξεις με τις σοβαρές επιπλοκές που προκαλεί ο στρεπτόκοκκος Α σε παιδιά στην Ευρώπη, εμφανίζονται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), αλλά και οι Παιδίατροι στην Ελλάδα.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο μεγάλοι Οργανισμοί προέτρεψαν τις χώρες να ενισχύσουν τον εμβολιασμό στα παιδιά κατά της Covid και της γρίπης, καθώς η αποφυγή αυτών των ιών πιθανότατα θα μειώσει τον κίνδυνο ένα παιδί να νοσήσει σοβαρά από στρεπτόκοκκο Α.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, εξηγεί στο iatropedia.gr πως σχετίζεται ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και της Covid με την προστασία από τον στρεπτόκοκκο Α.

“Όσο πιο πολλές ιώσεις κυκλοφορούν στην κοινότητα τόσο περισσότερο βρίσκουν ευκαιρία τα βακτήρια να κυκλοφορούν και αυτά. Η σύσταση ΠΟΥ και ECDC, ισχύει και για τα παιδιά στην Ελλάδα. Να τα εμβολιάσουν οι γονείς τους και για τη γρίπη και για την Covid-19 γιατί αυτοί οι δύο ιοί μπορούν να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και στη συνέχεια να βρίσκουν ευκαιρία οι βακτηριακές λοιμώξεις και να εμφανίζονται. Νομίζω πως είμαστε τυχεροί, που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη μηνιγγίτιδα”, τονίζει ο γιατρός.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.newsit.gr πατώντας εδώ