Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από το Περιφερειακό Παράρτημα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (video)

Έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το παράρτημα Καλαμάτας.

Το κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια απευθύνεται προς όλους με την πιο απλή πράξη συλλέγοντας τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του πολέμου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέστειλε 8 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, απέστειλε το πρώτο φορτίο βασικής ανθρωπιστικής βοήθειας για να ενισχύσει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο Ουκρανικός και ο Ρουμανικός Ερυθρός Σταυρός να συνδράμουν τους εκτοπισμένους Ουκρανούς, οι οποίοι συρρέουν κατά εκατοντάδες στο Σιρέτ της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης αναχώρησε φορτηγό του Ε.Ε.Σ. με οκτώ (8) τόνους βασικής ανθρωπιστικής βοήθειας (κουβέρτες, νερά, γάλα για μωρά, αντισηπτικά κ.α.). Το φορτίο θα παραδοθεί στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι ο Ε.Ε.Σ. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Ουκρανικό και Ρουμανικό Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να συνεισφέρει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπισης της τεράστιας ανθρωπιστική κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες μέσω του Ε.Ε.Σ. ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.redcross.gr