TOP

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 11 Μαρτίου στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.. Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν ο Μπολέτης Θοδωρής, Γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και ο Αντώνης Κατσάς, δικηγόρος.

Ομιλία Μπολέτη Θοδωρή

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ την Τετάρτη 6 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από συναγωνιστές και συναγωνίστριες που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, σε μια σειρά μάχες του τελευταίου διαστήματος, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης :

“Αντιπολίτευση υπάρχει και δυναμώνει, με πιο δυνατό ΚΚΕ, μπροστά στους αγώνες”

Καλούμε κάθε νέο και νέα, εργαζόμενο – εργαζόμενη, βιοπαλαιστή της πόλης και της υπαίθρου να συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε λαϊκό άνθρωπο:

·         Που προβληματίζεται από την σημερινή κατάσταση και το κλίμα συναίνεσης των κομμάτων της υποτιθεμένης αντιπολίτευσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του κεφαλαίου.

·         Που οργίζεται από τις εξελίξεις, ζητώντας μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, αυξήσεις σε μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ζωής, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

·         Που αγωνιά για την όξυνση των πολεμικών αναμετρήσεων και την πολύ επικίνδυνη ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας, γνωρίζοντας ότι οι συνέπειες θα είναι βαριές για τον ελληνικό λαό

·         Που μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ, να έχει επιφυλάξεις ή και ενστάσεις, όμως αναγνωρίζει τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια, την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ για την ενδυνάμωση των λαϊκών αγώνων.

Να συμμετέχουν μαζικά σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση, σε αυτό το δημόσιο ανοιχτό κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ και αφορά το ίδιο το μέλλον του λαού.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε σε όλους αυτούς που συναντηθήκαμε στους μεγάλους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Στην μάχη για την αποτροπή των πλειστηριασμών, στην μάχη των απεργιών και των διαδηλώσεων, στην μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Όλοι όσοι σήμερα πιστεύουν στην δύναμη του λαού και στην οργανωμένη πάλη έχουν θέση στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την μόνη αντίσταση, τη μόνη αντιπολίτευση που υπάρχει και γίνεται στους δρόμους, όπως έδειξαν οι τελευταίες μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, με το ΚΚΕ στην πρώτη την γραμμή.

Ομιλία του Αντώνη Κατσά

  Βιώνουμε ακόμα τον απόηχο των προχθεσινών συγκλονιστικών απεργιακών συγκεντρώσεων.

    Συγκεντρώσεων οργής και αγανάκτησης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με την απαίτηση να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα αυτό και για μέτρα ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και γενικότερα, όπου εργάζονται, κινούνται και δραστηριοποιούνται άνθρωποι.

     Ταυτόχρονα γίναμε μάρτυρες στην πόλη μας, αλλά και σε όλη την Χώρα μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαμε να δούμε αρκετά χρόνια, με συνθήματα και αιτήματα κατά της ακρίβειας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης του λαού μας, κατά των συνθηκών που επικρατούν στον τομέα της υγείας και της  περίθαλψης, ενάντια στην παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την παιδεία, για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, για την εμπλοκή της πατρίδας μας σε πολέμους  στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη και πολλά άλλα.

    Μετά από πολλά χρόνια, εργάτες, μικροεπαγγελματίες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, οδηγοί, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ενώθηκαν σαν μια γροθιά και κραύγασαν τα δίκαια αιτήματά τους.

     Αυτός ο ενωτικός και μαχητικός αγώνας εκτός από την μαζικότητά του, είχε και ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

     Γίνεται καθαρό σιγά – σιγά ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες για την δημιουργία ενός ισχυρού αντιπολιτευτικού στην Κυβέρνηση πόλου.

      Εχει η Κυβέρνηση και η Ν.Δ. αντίπαλο.

     Έχει ισχυρή αντιπολίτευση και αυτή την κάνει κυρίως ο ίδιος  ο λαός στους δρόμους του αγώνα. Το ΚΚΕ  όπως είχε υποσχεθεί, βρίσκεται εκεί, σταθερά  στην πρώτη γραμμή και αυτούς τους αγώνες τους «φέρνει» και μέσα στην Βουλή και την Ευρωβουλή με τις παρεμβάσεις του.

        Στην ενίσχυση αυτών των αγώνων βρίσκεται η ελ­πίδα και όχι στις  περιδινήσεις και τον εκφυλισμό που βλέπουμε και αυτή την περίοδο στον χώρο της αμαρτωλής και χρεοκοπημένης σοσιαλοδημοκρατίας και κυρίως  στο χώρο της λεγόμενης «ανανεωτικής Κυβερνητικής αριστεράς»

         Επομένως, έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ και όσοι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν στις βουλευτικές εκλογές μια τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.  Το ίδιο ισχύει και για όλους εκείνους που έδωσαν με μισή καρδιά την ψή­φο τους στη ΝΔ, στη λογική του «μικρότερου κακού» και τώρα βιώνουν τα αποτελέσματα.

     Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευ­ρωεκλογές του Ιούνη είναι η μόνη που μπορεί πραγματικά να ταρακουνήσει αυτήν την κυβέρνηση, αυτό το σύστημα που «μαυρίζει» τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

     Και φυσικά η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αμφι­σβήτηση απέναντι στο αντιλαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ.

     Με αυτές τις σκέψεις καλωσορίζουμε τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα  στις 6 του Μάρτη και καλούμε τον λαό της πόλης και του Νομού μας να παραβρεθεί στο κλειστό γυμναστήριο της τέντας στις 7 μ.μ.

     Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα και καλούμε να παραβρεθούν στην συγκέντρωση όλοι αυτοί που κατά καιρούς είχαν οποιαδήποτε σχέση με το ΚΚΕ, είτε ως στελέχη, είτε ως μέλη, είτε ως φίλοι και απλοί ψηφοφόροι και για διάφορους λόγους   απομακρύνθηκαν, είτε από το κόμμα, είτε από την ενεργό δράση, διατηρώντας τις επιφυλάξεις τους, τις ενστάσεις του, τις διαφωνίες τους , ακόμη και τις προσωπικές τους πικρίες.

        Γιατί οι καιροί ου μενετοί.

         Υπάρχει ανάγκη της ίδιας της κοινωνίας για επανασυσπείρωση και επαναδραστηριοποίηση μέσα ή δίπλα από ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ  που έχει αποδειχθεί ότι και συνέπεια και ανιδιοτέλεια  και εμπειρία και οργανωτικές ικανότητες διαθέτει για να οργανώσει την αντεπίθεση του λαού μας για να υπερασπιστεί την ζωή , την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά του.

        Η ζωή η ίδια απέδειξε ότι τουλάχιστον την τελευταία 15ετία οι εκτιμήσεις και προβλέψεις του ΚΚΕ,  για το ρόλο των άλλων κομμάτων, το ρόλο της Ε.Ε. και τις συνέπειες των πολιτικών τους εις βάρος του λαού επιβεβαιώθηκαν πλήρως, όχι γιατί διαθέτει μαντικές ικανότητες, αλλά επειδή ερμήνευε και ερμηνεύει τα φαινόμενα με κριτήριο τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων  αυτής της κοινωνίας και στο επίκεντρο του έχει τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη μια χούφτα εκμεταλλευτών πο9υ συσσωρεύουν τεράστια κέρδη και καταδικάζουν το λαό στην φτώχεια, τη μιζέρια και την εξαθλίωση.     Το αμέσως επόμενο διάστημα και με παρακαταθήκη τη προχθεσινή απεργία, τις  τεράστιες ενωτικές συγκεντρώσεις και μαχητικές πορείες σε σωστό αγωνιστικό , ταξικό προσανατολισμό, πρέπει να ξεδιπλωθεί η δυναμική  του λαού  και στις  9 Ιουνίου στις επικείμενες ευρωεκλογές να αποτυπωθεί αυτή η δυναμική και αγωνιστική διάθεση και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

2] Επίσης ανακοινώθηκε συλλαλητήριο του ΚΚΕ την Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας – στην Αριστομένους, με σύνθημα:

 

«Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων! Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η ελπίδα στην πάλη του λαού!»

Κάλεσμα απεύθυνε ο Παναγιώτης Μερτίκας, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Στην ομιλία του δήλωσε:

Ως Τ.Ε. Μεσσηνίας του Κ.Κ.Ε., θέλουμε να καταγγείλουμε την αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη καλούμε το λαό της Μεσσηνίας να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Μεσσηνίας του Κόμματος, τη Δευτέρα, 11/3 και ώρα 19.00, στον Πεζόδρομο της Αριστομένους, έξω από το Παλιό Δημαρχείο.

Θα μιλήσει το μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε., Δημήτρης Τζαβάρας.

Για να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

·                     Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

·                     Να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και η φρεγάτα, που βρίσκονται εκτός συνόρων.

·                     Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.

·                     Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα.

·                     Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Για να ακουστεί ένα μεγάλο όχι στα συνεχιζόμενα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά των λαών, από την Ουκρανία ως τη Γάζα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη του λαού!