Κυριακή
4
Ιούνιος
TOP

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της SL2 – Χρήματα στα ταμεία των ΠΑΕ, πρόταση για αυλαία στις 18 Ιουνίου, τι προτείνει για το Κ19

Αν και μακριά από τα όσα προσδοκούσαν οι ΠΑΕ της Super League 2 η οικονομική ενίσχυση που έρχεται στα ταμεία το επόμενο διάστημα θα δώσει μια μικρή έστω ανάσα. Τα προσδοκόμενα έσοδα ήταν άλλωστε το κυρίαρχο θέμα της σημερινής συνεδρίασης της λίγκας όπου την ΠΑΕ Καλαμάτα εκπροσώπησαν οι Γιώργος Ράλλης και Βασίλης Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με το αίτημα που στάλθηκε από την SL2 στις FIFA/UEFA, αυτό που προκύπτει είναι η διάθεση που υπάρχει από τις υπερεθνικές ομοσπονδίες να δοθεί ένα πόσο της τάξεως των 800.000 – 1.000.000 ευρώ που θα αφορά στο εξοδολόγιο των διαιτητών.

Εκ των βασικών χορηγών του πρωταθλήματος της Betsson. Super League II πρότεινε στις ομάδες να δοθούν είτε 200.000 ευρώ απευθείας είτε 300.000 σε δόσεις. Οι ομάδες φαίνεται να συμφώνησαν στα 200.000 ευρώ απευθείας, νούμερο που θα πάει σε αυτές και όχι στη διοργανώτρια.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ που είχε προχωρήσει σε καταγγελία της συμβάσης και εκεί προκύπτει καλό κλίμα καθώς το κρατικό κανάλι φέρεται πρόθυμο να δώσει τα συμφωνηθέντα ποσά για το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν και εκκρεμεί να ξεκαθαριστεί και το τελικό ποσό από το στοίχημα, στη σημερινή συνεδρίαση ελήφθη απόφαση το πρωτάθλημα να συνεχιστεί κανονικά. Εντός των ημερών αναμένεται να σταλεί από τη Super League II αίτημα προς την ΕΠΟ προκειμένου η αυλαία να πέσει στις 18 Ιουνίου, κάτι που εφόσον γίνει δεκτό θα προϋποθέτει και δύο εμβόλιμες αγωνιστικές προκειμένου να «βγουν» οι ημερομηνίες.

Αναφορικά με το πρωτάθλημα της Κ19 δεν υπάρχει καμία σκέψη για διακοπή του. Αντίθετα υπήρξε πρόταση στις ομάδες από τη διοργανώτρια να γίνουν οι δυο αγωνιστικές στις Κ19 και να ολοκληρωθεί και ακολούθως να γίνει ένας σχεδιασμός για Final 4φορ μεταξύ των πρωτοπόρων.

Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού δεν υπήρξε κάτι νεότερο αφού εκκρεμεί η ένσταση του Ροκάκου. Η προσφυγή του Αντώνη Ροκάκη κατά της εκλογικής διαδικασίας στη Super League 2, με στόχο την επανάληψη των εκλογών, εκδικάστηκε το απόγευμα της Τρίτης (21/3) εκδικάστηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία έως τη Δευτέρα προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα, με την απόφαση να αναμένεται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όπως προκύπτει ο πρόεδρος των Χανίων βάσισε την προσφυγή του σε τέσσερις λόγους, καθώς δεν εξέλεξε η Γενική Συνέλευση την Εφορευτική Επιτροπή για τις αρχαιρεσίες, ο έλεγχος των υποψηφίων έγινε από τον νομικό σύμβουλο και όχι την εφορευτική επιτροπή, ο Απόλλων Λάρισας δεν είχε δικαίωμα ψήφου και δεν έχει 15ετή εμπειρία στο ποδόσφαιρο ο Πέτρος Μαρτσούκος.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Super League II αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, τα μέλη του οποίου ενημερώθηκαν για τα εξής θέματα:

1) Συνάντηση του Προέδρου κ. Μαρτσούκου με τον ομόλογό του της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο, όπου ο τελευταίος συμφώνησε να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων για την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας.

2) Αποφασίστηκε η αποστολή αιτήματος στην ΕΠΟ για παράταση στην ημερομηνία λήξης του πρωταθλήματος της Betsson Super League 2 από 28 Μάϊου σε 18 Ιουνίου 2023.

3) Θα σταλεί στις ΠΑΕ σχέδιο συνέχισης του πρωταθλήματος Κ19 της Super League 2, καθώς μετά την αναστολή του οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης των αγώνων της κανονικής διάρκειας συμπίπτουν με τις προαγωγικές και Πανελλήνιες εξετάσεις.»