
Τα iPhone ήταν ανέκαθεν ακριβά, τώρα όμως μπορεί να γίνουν πολύ ακριβότερα.
Τα καταναλωτικά αγαθά όπως οι συσκευές της Apple αναμένεται να ακριβύνουν σημαντικά για τους αμερικανούς καταναλωτές μετά τους σαρωτικούς δασμούς που επέβαλε στις εισαγωγές η κυβέρνηση Τραμπ.
Τα περισσότερα iPhone κατασκευάζονται σήμερα στην Κίνα, στην οποία ο Τραμπ επέβαλε εξοντωτικούς δασμούς 54%, Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα βρεθεί σε ένα δύσκολο δίλημμα: είτε να απορροφήσει το επιπλέον κόστος είτε να ανεβάσει τις τιμές στην αμερικανική αγορά.
Το φθηνότερο μοντέλο της Apple, το iPhone 16e, πωλείται σήμερα στις ΗΠΑ για 599 δολάρια. Η τιμή του θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 43% στα 856 δολάρια αν η Apple μετακυλήσει το κόστος στους καταναλωτές.
Το πιο οικονομικό iPhone 16 κοστίζει 799 δολάρια, η τιμή όμως θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα 1.142 δολάρια,
Το δε iPhone 16 Pro Max, με οθόνη 6,9 ιντσών και 1 terabyte αποθηκευτικού χώρου, θα μπορούσε να εκτοξευτεί από τα 1.599 στα 2.300 δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του in.gr πατώντας εδώ