Σάββατο
4
Φεβρουάριος
TOP

Θ. Βασιλόπουλος: «Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη -Συνεχίζουμε στο πλευρό των συμπολιτών μας» (video)

Μπορεί το πεδίο της κρίσης που προκαλείται από την ενέργεια να αφήνει ορατά τα σημάδια και στην αυτοδιοίκηση, ακόμη και στο πεδίο του να… κινδυνεύουν έργα, ωστόσο από την πλευρά του δήμου Καλαμάτας τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιβάρυνση των δημοτών, και, δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη», υπογράμμισε κατηγορηματικά ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

Από την άλλη σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο δήμος θέτοντας σε επιφυλακή όλο τον μηχανισμό του για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα με την επερχόμενη κακοκαιρία.

Καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη 2023

Ο Δήμος Καλαμάτας, ακολουθώντας μια σφικτή οικονομική πολιτική, αποφεύγοντας σπατάλες και άσκοπα έξοδα, παραμένει ένας νοικοκυρεμένος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος, για 16η συνεχόμενη χρονιά και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, απόρροια της πολυετούς οικονομικής κρίσης, των συνεπειών της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης που έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις στην οικονομία ευρύτερα, διατηρεί σταθερά -δίχως καμία αύξηση- τα Δημοτικά Τέλη για το οικονομικό έτος 2023. Επιπλέον, διατηρούνται οι απαλλαγές που ίσχυαν για τις Κοινότητες του Ταϋγέτου. Ο καθορισμός Δημοτικών Τελών 2023 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022.