Σάββατο
10
Ιούνιος
TOP

Tο πιο πιθανό σενάριο για τον χειμώνα και την πανδημία – Τι είπε ο Μαγιορκίνης στον Realfm 97,8

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Είμαστε σε μια ενδιάμεση κατάσταση, ούτε έχει τελειώσει η πανδημία. Είναι ο πρώτος χειμώνας που θα είναι πιο ήπιος και λογικά δεν θα χρειαστούν μέτρα. Θεωρούμε ότι είναι το πιο πιθανό σενάριο. Μέχρι να ολοκληρωθεί όμως ο χειμώνας δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βγει στο ξέφωτο. Οπότε είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να έχει φτάσει το τέλος της πανδημίας, ωστόσο δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω μέχρι την άνοιξη να σας πω την αλήθεια»

«Η “Κένταυρος” έχει εμφανιστεί εδώ και τρεις μήνες. Έκανε μια έξαρση στην Ινδία, αλλά δεν είχαν εκεί την έξαρση της Ο4 και Ο5, που δημιούργησε σε εμάς πρόβλημα. Δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα, κρατώ μικρό καλάθι για την δυναμική της “Κένταυρος”. Όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων που μπορούμε να φτάσουμε από Οκτώβριο και Νοέμβριο, είναι πιθανόν να φτάσουμε σε μεγάλο νούμερο. Το θέμα δεν είναι πια ο αριθμός των διαγνώσεων αλλά πόσοι μπαίνουν στο νοσοκομείο» περιέγραψε.

«Τα εμβόλια που καλύπτουν την Ο4 και Ο5 λογικά έρχονται στις αρχές Οκτωβρίου» πρόσθεσε. Σχετικά με τη μάσκα σχολίασε ότι πλέον είναι στην προσωπική εκτίμηση του καθένα.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2022/09/22-09-2022_Gkikas_Magiorkinhs_-_Xatzhnikolaoy_id68723.mp

Πηγή: enikos.gr