Πέμπτη
26
Ιούνιος
TOP

Τουρκία – Λιβύη σχεδιάζουν, η Ελλάδα κοιτά και διαμαρτύρεται

Η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης για έρευνες υδρογονανθράκων ήρθε σαν ψυχρολουσία χθες, λίγες ώρες μετά τη σύντομη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός θα θέσει ζήτημα για τη Λιβύη σήμερα στη Σύνοδο της ΕΕ.

Ψυχρολουσία εν μέσω καύσωνα αποτέλεσε για την κυβέρνηση η είδηση πως η Εθνική Εταιρία Πετρελαίου της Λιβύης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Turkish Petroleum για γεωλογικές έρευνες σε τέσσερις θαλάσσιες περιοχές.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λίβυης δεν αποσαφήνιζε ποιες είναι οι τέσσερις θαλάσσιες περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιήσει έρευνες η Turkish Petroleum. Με βάση όμως χάρτη που φέρεται να κυκλοφόρησε από τη λιβυκή πλευρά, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα κρατούσαν ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως οι έρευνες κινούνται νοτίως της μέσης γραμμής με την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του news247.gr πατώντας εδώ