Τετάρτη
15
Ιανουάριος
TOP

Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων- Εφτασαν τα 30.000 την ημέρα

Οι αριθμοί των κρουσμάτων που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, φαίνεται πως θορύβησαν τους ανεμβολίαστους πολίτες, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται σημαντική αυξητική τάση στα ραντεβού που κλείνονται στα εμβολιαστικά κέντρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ χθες Τετάρτη τα νέα ραντεβού έφτασαν τις 27.000, την Τρίτη είχαμε 20.000 και την Δευτέρα που είχαν το πρώτο αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων, κλείστηκαν 15.000 νέα ραντεβού.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα η προσέλευση ήταν στο μισό και κυμάνθηκε από 7.000 έως 8.000, ενώ στους 5.500 την ημέρα είχαν φτάσει οι εμβολιασμοί των Οκτώβριο.

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα με την αναμνηστική δόση, καθώς καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες σπεύδουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Τις τελευταίες ημέρες έχει διπλασιαστεί η προσέλευση για την 3η δόση, καθώς από 14.000 την ημέρα έχουν φτάσει τους 30.000.

Αυτές είναι οι 21 χειρότερες περιοχές στη χώρα – Πάνω από 1% ο δείκτης θετικότητας

Την ίδια στιγμή είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η πανδημία του κορονοϊού είναι σε έξαρση, η διασπορά αυξάνεται και το ένα “μαύρο” ρεκόρ κρουσμάτων διαδέχεται το άλλο.

Μάλιστα, οι αριθμοί δείχνουν ότι η έκρηξη αυτή δεν περιορίζεται πλέον μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία ομολογουμένως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αλλά αντιθέτως εξαπλώνεται στη Θεσσαλία, σε νότιες περιοχές της χώρας, ακόμη και σε νησιά, παρότι έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ απεικονίζουν με ακρίβεια την κατάσταση, καθώς σε τρεις περιοχές της χώρας τα ποσοστά θετικότητας την προηγούμενη εβδομάδα (25-31 Οκτωβρίου) ξεπέρασαν το 2%, ενώ 18 περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με θετικότητα άνω του 1% για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η θετικότητα χτυπάει “κόκκινο” σε Κιλκίς, Λάρισα και Μαγνησία με 2,26%, 2,12% και 2,07% αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, δύο νησιά, η Πάρος (1,42%) και η Θάσος (1,02%) παρουσιάζουν ανησυχητικά ευρήματα, ενώ και η Φωκίδα που μέχρι πρότινος κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα έφτασε στο 1,17%.