
Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας αντιδρά τόσο άμεσα σε επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κίνηση βέβαια που δικαιολογείται από τη σφοδρότητα και το περιεχόμενο των αναφορών του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του. Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται το έργο του και κατακεραυνώνει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρά το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ και το ρυθμισμένο χρέος που παρέλαβε από την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και τον πακτωλό των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διαχειρίστηκε «κατάφερε σήμερα να μετατρέψει τη χώρα σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης». «Η σχέση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αφορά σχεδόν αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή εισαγγελία», λέει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, καρφώνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον πρώην πρωθυπουργό να έχει κάνει πλήθος παρεμβάσεων τον τελευταίο καιρό για τη λειτουργία του κράτους Δικαίου, τη διαφθορά και τα σκάνδαλα. «Την καταστροφική πορεία για τη χώρα, δεν μπορεί πλέον να την κρύψει πίσω από τους μύθους που κατασκεύασε για το παρελθόν» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, καταρρίπτοντας για άλλη μια φορά τα αφηγήματα που επιστρατεύει κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί καταστροφικής κυβέρνησης της Αριστεράς ή διαχρονικών παθογενειών. Με ειρωνικό δε τρόπο σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας την προσπάθεια θυματοποίησης του πρωθυπουργού που δεν δίστασε να πει στη Βουλή ότι τον πολεμούν τα συμφέροντα.
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Σήμερα στη Βουλή ακούσαμε από τα χείλη του πρωθυπουργού το συντομότερο ανέκδοτο: ότι τον πολεμάνε τα συμφέροντα. Θα ήταν πολύ αστείο όλο αυτό, αν δεν ήταν κωμικοτραγικό.
Πριν από έξι χρόνια παρέλαβε μια χώρα έξω από τα μνημόνια της χρεοκοπίας, με 37 δισ. ευρώ “μαξιλάρι” στα δημόσια ταμεία, με ρυθμισμένο το δυσβάσταχτο χρέος της και αποκατεστημένη τη διεθνή της αξιοπιστία.
Και κατάφερε σήμερα, παρά τον πακτωλό των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διαχειρίστηκε, να την μετατρέψει εκ νέου σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.
Που εισπράττει χλεύη ακόμη και από τους πολέμαρχους της Λιβύης, ενώ η σχέση της με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αφορά σχεδόν αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή εισαγγελία.
Αυτήν την καταστροφική πορεία για τη χώρα, δεν μπορεί πλέον να την κρύψει πίσω από τους μύθους που κατασκεύασε για το παρελθόν.
Ούτε πίσω από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που μοίρασε προεκλογικά για να εξασφαλίσει την εκλογική του νίκη.
Μετά την ύβρη, έρχεται η Νέμεσις.
Και κάτι τελευταίο: Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος. Εγώ, πάντως, δεν είμαι σίγουρα.
Μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για τον εαυτό του;
πηγή: www.in.gr