Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

ΥΠΕΝ: Στο 15% η εξοικονόμηση ενέργειας από τους καταναλωτές για έξτρα έκπτωση – Πώς υπολογίζεται

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τις ενεργειακές επιδοτήσεις από τον Οκτώβριο, με τους καταναλωτές να καλούνται να εξοικονομήσουν ενέργεια κατα 15%, σε σχέση με το 2021, προκειμένου να εξασφαλίσουν πρόσθετη έκπτωση.

Οι τεχνικές παράμετροι για την οριστικοποίηση του “πακέτου” των μέτρων των ενεργειακών επιδοτήσεων που θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο οριστικοποιούνται αυτές τις ημέρες από τα συναρμόδια υπουργεία με στόχο να ανακοινωθούν ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφεραν χθες ανώτατες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, έχει “κλείσει” το ποσοστό της εξοικονόμησης ενέργειας (15%) που πρέπει να επιτυγχάνουν οι καταναλωτές σε σχέση με τις καταναλώσεις του 2021, προκειμένου να εξασφαλίζουν πρόσθετη έκπτωση, όπως επίσης ότι θα επιδοτηθούν όλες οι οικιακές καταναλώσεις (όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη κατοικία). Υπό διαμόρφωση είναι τα κλιμάκια της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με τα οποία θα εφαρμοστούν οι νέες επιδοτήσεις, καθώς παύει η επιδότηση για το σύνολο της κατανάλωσης που ισχύει τώρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη News247.gr