Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ο υφ. Εξωτερικών Κώστας Βλάσης στο BEST: «Ιδού η Ρόδος… για τον ΣΥΡΙΖΑ» (video)

Δικαίωμα ψήφου σε όλους τους εγγεγραμμένους στους καταλόγους αποδήμους θα δίνει η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο το οποίο καταργεί τους υφιστάμενους περιορισμούς.

Στο ερώτημα εάν ήταν μια κίνηση αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός εξωτερικών Κώστας Βλάσσης, με παρέμβασή του στην τηλεόραση Best TV και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Θέμη Κανελλόπουλο ανέτρεξε στο παρελθόν λέγοντας: «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάει στο εξωτερικό λέει άλλα, χαϊδεύει τα αυτιά των ομογενών, κι όταν φτάνει στο δια ταύτα και αυτό είναι στο δια ταύτα, γιατί αυτά είπε η κα Τζάκρη, “ιδού η Ρόδος… ελάτε να ψηφίσουμε μαζί την άρση αυτών των περιορισμών”, γιατί ουσιαστικά εμείς φέραμε αυτό που η κα Τζάκρη πριν τρεις μέρες είπε, να αρθούν αυτοί οι κακοί, οι κάκιστοι περιορισμοί. Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο εκλογικό Σώμα. Εμείς θέλουμε αυτούς οι οποίοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Τρίπολης, της Κορίνθου και μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο τους και να ‘ρθουν να ψηφίσουν, όπως και πολλοί το κάνουν στις εκλογές, να μπορούν να το κάνουν από τον τόπο τους. Σε όλα τα κράτη, στη μεγάλη πλειοψηφία των κρατών, αυτό θεωρείται αυτονόητο. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο στην Ελλάδα αυτό να μη συμβαίνει. Και προφανώς, αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πίσω, και κάνει μια από τις γνωστές κωλοτούμπες που έχει κάνει στο παρελθόν, δυστυχώς αυτό δεν θα περάσει.»

Ερωτηθείς για την άποψη των ομογενών ο υφυπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε στα μηνύματα που έχει λάβει έως τώρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Οι Έλληνες ομογενείς που πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα, οι οποίοι μπορεί να μην μένουν στο εξωτερικό αλλά πάντα στο μυαλό τους την καρδιά τους είναι η «μητέρα» πατρίδα, που δεν έρχονται μόνο το καλοκαίρι αλλά με την πρώτη ευκαιρία επισκέπτονται την χώρα μας, που βοηθούν οικονομικά τα χωριά τους, κάνουν δωρεές… Όλοι αυτοί οι Έλληνες ομογενείς βλέποντας αυτήν την νομοθετική ρύθμιση που φέραμε με ένα με ένα μεγάλο χαμόγελο είπαν «επιτέλους να μπορέσουμε και εμείς να εκφραστούμε πιο εύκολα…»