Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Σε «πόλεμο» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Όποιος πιστεύει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές εξελίσσονται με ηρεμία, χωρίς «χτυπήματα» ελέω απλής αναλογικής απλώς ζει στο δικό του… συννεφάκι. Οι συνδυασμοί τόσο στην Καλαμάτα όσο και σε άλλους δήμους βρίσκονται σε… εμπόλεμη περίοδο, τα χαμόγελα τα διατηρούν για μπροστά από τις κάμερες, ωστόσο όταν τα… φώτα σβήνουν η «μάχη» συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

Και μπορεί να υπήρχε η… ελπίδα ότι η όποια σύγκρουση των συνδυασμών θα περιοριστεί σε επίπεδο αντιπαράθεσης σε σχέση με προγράμματα, θέσεις και προτάσεις, ωστόσο οι τομείς αυτοί μάλλον δεν αποτελούν πεδίο αναμέτρησης, μιας και οι ομοιότητες στους περισσότερους συνδυασμούς είναι κάτι παραπάνω από έντονες.

Την ίδια στιγμή, με την πόλωση να αυξάνει όσο πλησιάζουμε στις κάλπες του Μαΐου, οι υποψήφιοι παίζουν τα… ρέστα τους, προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στο δεύτερο γύρο κι ότι ήθελε προκύψει. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεφεύγοντας από το… πολιτικό της υπόθεσης, δίχως αναστολές και με προσωπικές αναφορές επιχειρούν να πλήξουν τους αντιπάλους τους.

Βέβαια, όπως έχω ξαναγράψει, εκλογές είναι και θα περάσουν, το ζήτημα είναι πως την επομένη των εκλογών κάποιοι θα συνυπάρξουν για το «καλό» μας, όταν έχουν αραδιάσει φαρμάκι κατά την προεκλογική περίοδο, μόνο και μόνο για να καρπωθούν μια – δυο ψήφους.

Σε κάθε περίπτωση, μετρώντας αντίστροφα προς την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, πολλά θα δούμε, θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε, γι’ αυτό ας είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και να φιλτράρουμε καλά τα όσα -ειδικά- από υποψηφίους κι άλλους περιφερόμενους ανώνυμα ή επώνυμα, αναφέρονται…

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια