Κυριακή
28
Απρίλιος
TOP

Σουρεαλιστική περιφερειακή… κατηφοριά με θύμησες από άλλες εποχές

Δεν έχει τέλος η κατηφόρα για την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, και αυτό, πέρα από την οποιαδήποτε πολιτική προσέγγιση, αποκτά πλέον και στοιχεία σουρεαλισμού. Με την καρέκλα… αγκαλιά ορισμένα στελέχη έχουν φθάσει στο σημείο να πιστεύουν πως θα την πάρουν και σπίτι τους, θεωρώντας πως η όποια εξουσία που τους προσφέρεται από τους πολίτες μπορεί να γίνει και μέσο επιρροής στην απόλυτη αποτύπωση της πραγματικότητας που δυστυχώς για τους ίδιους είναι αμείλικτη.

Την ίδια ώρα που μιλούν με το… κιλό για την δημοκρατική τους ευαισθησία, την ίδια ώρα που επικαλούνται θεσμικές εκτροπές και… άλλα γαργαλιστικά, την ίδια ώρα προχωρούν σε συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες δεκαετίες και εποχές. Τα νέα τους ήθη και… έθιμα επιβάλλουν μάλιστα την επιλεκτική αντιμετώπιση των μέσων ενημέρωσης, προφανώς, κατά το όπως τους βολεύει και το… έτσι μας αρέσει.

Το τελευταίο επίτευγμα της «πολιτικής» τους έχει να κάνει με την άρνηση να δοθεί συνέντευξη σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα από Διευθυντή Υπηρεσίας που πρώτα χρειάστηκε να σηκώσει το ακουστικό του και εν συνεχεία να περάσει στο γραφείο του πολιτικού του προϊσταμένου για να ρωτήσει προφανώς… εάν επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις σε συγκεκριμένα μέσα και εν τέλει να του απαγορευτεί, να το πράξει.

Την ίδια ώρα, βέβαια, επιτρέπουν στον Αξιότιμο κύριο Διευθυντή να μιλά για το ίδιο θέμα σε άλλο μέσο, που προφανώς οι ίδιοι κρίνουν πως τους… αρέσει και τους… πάει. Σε λίγο θα φθάσουν στο σημείο να ζητούν και τα ρεπορτάζ για… προέγκριση επιχειρώντας να επιτάξουν και την ενημέρωση των πολιτών.

Λίγος σεβασμός στον εαυτό σας και στο ρόλο σας δεν… βλάπτει.

Αιδώς… Αργείοι.

του Θέμη Ι. Κανελλόπουλου