Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Τζ. Μπάτλερ: «H 6ωρη καθημερινή γυμναστική για τους 300 “κατέστρεψε” το σώμα μου»

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τους «300», ο ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ αναφέρεται στον ρόλο του Λεωνίδα. To 2007 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «300», η οποία έσπασε τα ταμεία και σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων με πρωταγωνιστή τον Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος ενσάρκωσε τον Λεωνίδα, τον βασιλιά των Σπαρτιατών. Η πρεμιέρα της ταινίας ήταν η 24η μεγαλύτερη στην ιστορία των box office, που άφησε εποχή με την χαρακτηριστική ατάκα «This is Sparta!» και η παθιασμένη ερμηνεία του Τζέραρντ Μπάτλερ.

Μετά την προβολή της ταινίας, η καριέρα του Τζέραρντ Μπάτλερ απογειώθηκε. Ο ηθοποιός για τις ανάγκες του ρόλου, έκανε καθημερινά 6 ώρες γυμναστική επί μήνες. Όπως είχε πει ο ηθοποιός ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανε ποτέ στη ζωή του. Κάθε μέρα έκανε δυο ώρες CrossFit, δυο ώρες bodybuilding και δυο ώρες πολεμικές τέχνες. «Κατέστρεψα το σώμα μου, αλλά έδειχνα εντυπωσιακός» δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός πρόσφατα στο «Τhe Hollywood Reporter».

Ο ηθοποιός επίσης αποκάλυψε στη συνέντευξή του ότι στην αρχή πίστευε ότι η ταινία θα βγει αποτυχημένη καθώς τα γυρίσματα έγιναν μόνο σε στούντιο και η θρυλική μάχη στις Θερμοπύλες έγινε με ψηφιακή επεξεργασία. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ ανέφερε χαρακτηριστικά πως στα γυρίσματα ήταν με την ενδυμασία του σε green screen και έλεγε στον εαυτό του: «Ω Θέε μου, αυτή η ταινία θα αποτύχει εντελώς». Θυμάται να δείχνει στο κενό και να φωνάζει στους στρατιώτες του «Κοιτάξτε το χωριό που καίγεται» και η εμπειρία ήταν λίγο περίεργη. Μόνο μια σκηνή, στην οποία τα άλογα τρέχουν στην ύπαιθρο, γυρίστηκε στην ύπαιθρο. Σύμφωνα με τον Μπάτλερ, η παραγωγή της ταινίας ήταν δύσκολη. Βέβαια η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας τον διέψευσε πανηγυρικά. Απέφερε κέρδη 456 εκατομμυρίων δολαρίων στο box office.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: