Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

13 και 14 Απριλίου έρχεται το 2ο Messinia Forum – Εστίαση, Γαστρονομία, Τουρισμός και Επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο

50 τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού, 25 επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, καταξιωμένοι σεφ, live οινογευσίες, διάσημοι chaumelier, 7 Θεματικοί Κύκλοι, 40 ομιλητές και B2B συναντήσεις περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων το 2ο Messinia Forum που θα πραγματοποιηθεί φέτος το διήμερο 13 και 14 Απριλίου  στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Στο επίκεντρό του η Εστίαση, η Γαστρονομία, ο Τουρισμός και η Επιχειρηματικότητα ενώ μεγάλη βαρύτητα δίδεται φέτος στην ανάδειξη του τοπικού οίνου. Η δυναμική του Messinia Forum μεγαλώνει και επιβεβαιώνεται από τη μεγάλη συμμετοχή επιχειρήσεων τόσο από τον πρωτογενή τομέα όσο την εστίαση και τον τουριστικό κλάδο, που έρχονται να ενισχύσουν την όλη προσπάθεια ανάδειξης της μεσσηνιακής  γαστρονομίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, ο οποίος απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις επιχειρήσεις του Νομού Μεσσηνίας για να δώσουν το παρόν είτε ως επισκέπτες με δωρεάν είσοδο είτε ως συμμετέχοντες – ενεργά – στις διάφορες δράσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Στο 2ο MESSINIA FORUM με επίκεντρο την Εστίαση, τη Γαστρονομία, τον Τουρισμό & την Επιχειρηματικότητα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των 6 Δήμων της Μεσσηνίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει την παρουσία τους 40 ομιλητές και θα προχωρήσουν σε πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις γύρω από 7 Θεματικούς Κύκλους, οι οποίοι αφενός θα ανοίξουν το διάλογο για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αφετέρου θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες γύρω από σημαντικά ζητήματα τρεχουσών αλλά και αναδυόμενων ψηφιακών προκλήσεων. Τα παραπάνω, θα υποστηριχθούν από διαδραστικά πάνελ και ομάδες εργασίας .

Φέτος θα συμμετέχουν 50 τοπικές επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα παρουσιάζοντας με δικά τους περίπτερα τα προϊόντα τους ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούν B2B συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες εμπορίας & διανομής τροφίμων με στόχο την προώθηση  και χρήση των τοπικών μας προϊόντων στην εστίαση.

Καταξιωμένοι chef έχουν προσκληθεί για να αναδείξουν τη μεσσηνιακή γαστρονομία με live cooking και προτάσεις συγκεκριμένων μενού με βάση τα μεσσηνιακά προϊόντα, σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Μεγάλη βάση θα δοθεί στην ανάδειξη του μεσσηνιακού οίνου, με ομιλίες για την εξέλιξη του μεσσηνιακού αμπελώνα και live οινογευσίες από διάσημους chaumelier σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθούν τα περίπτερα των  οινοποιών και των αποσταγματοποιών.

Για πρώτη φορά, 25 επιχειρήσεις από τον Νομό Μεσσηνίας, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, θα δώσουν ηχηρό παρόν στήνοντας ένα μεγάλο ενιαίο περίπτερο στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Χορού. Αυτές οι επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως εναλλακτικό, θεματικό προορισμό για όλο τον χρόνο, θα ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλες τις επιλογές θεματικού τουρισμού, όπως επισκέψιμα οινοποιεία και ελαιοτριβεία, θαλάσσια σπορ, μονοπάτια, καγιάκ, hiking και άλλα πολλά.

Βασική επιδίωξη του ΣΕΜ είναι η ανάπτυξη της εστίασης και του τουριστικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου καθώς και των συναφών επιχειρήσεων, μέσα από την ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης συνεργιών, συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών καθώς και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομιών. Είμαστε άνθρωποι που όραμά μας είναι η εξέλιξη και η ανάπτυξη (βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη) της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας,  παράλληλα με τις απαιτήσεις της εποχής. Με γνώμονα τα παραπάνω, ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε μια τιτάνια προσπάθεια παραμερίζοντας το ατομικό συμφέρον, εστιάζοντας μόνο στις συλλογικότητες και τον εθελοντισμό, πάντα με απόλυτη εξωστρέφεια.

Το MESSINIA FORUM θέλουμε να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική εξέλιξης. Προσβλέπουμε για ακόμα μια χρονιά, στην μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία της εστίασης, επιχειρηματία, τυποποιητή, παραγωγό που θέλει να έχει πιο ενεργή παρουσία. Γιόποιος επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή του FORUM, στέλνοντας email: [email protected] ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τη γραμματεία του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας (Φραντζή 6 – 2ος Όροφος) από Δεύτερα έως Παρασκευή (11.00 – 15.00) στο τηλέφωνο: 2721-407040.

Με τιμή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ       ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ