Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Συμπαράσταση ζητά ο Μαρλαφέκας μπας και… διασωθεί

Από… πατάτα σε… πατάτα ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας αφού βρέθηκε αντιμέτωπος με τις επιλογές του να σταθεί απέναντι στους αγρότες και στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκφράζοντας την… προσωπική του άποψη για την σταφίδα – θυμάστε τότε που έβγαινε ως «τροϊκανός» με οικονομικά στοιχεία στα excel κουνώντας το δάχτυλο και λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και πως έχει και… σοβαρότερα πράγματα να κάνει – αφού ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ουσιαστικά τον «άδειασε» για αυτήν την άποψη και τον έβαλε στη… θέση του (μετά και την αλλαγή στάσης και την συνάντηση με την Παναιγιάλειο που έγινε στο ΥΠΑΑΤ), προκειμένου να βρει από κάπου να πιαστεί και να «διασωθεί» από την κατακραυγή του αγροτικού κόσμου ζήτησε… συμπαράσταση από τα Επιμελητήρια.

Έτσι τα… συμπαρέσυρε σε μια άστοχη ανακοίνωση, που δεν αποτελεί βέβαια αλλαγή στάσης για το θέμα, αλλά έκφρασης στήριξης στο πρόσωπό του, για να «παίξει» αυτή στην περιοχή του. Όλα λοιπόν για τον ίδιο… Αντί να ζητήσει και μια συγγνώμη στους παραγωγούς της σταφίδας και στην Παναιγιάλειο για τα όσα βγήκε να πει, ζητά… στήριξη.

Η ανακοίνωση τουλάχιστον άστοχη, δημιουργεί προβληματισμό, καθότι από τους θεσμικούς εκπροσώπους της πολιτείας, στους οποίους ο κόσμος έχει εναποθέσει αρκετές ελπίδες, περιμένεις άλλα πράγματα στη «λαίλαπα» που εξελίσσεται και τις τεράστιες ανάγκες κι όχι ανακοινώσεις συνδικαλιστικής κάλυψης στον προσωπικό… χαβά του καθενός.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κορινθίας και Μεσσηνίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν τα παρακάτω:

Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των σταφιδικών περιοχών της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, παρακολουθούμε με προβληματισμό την πολιτική στοχοποίησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Προέδρου του κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, σχετικά με το ζήτημα απόσυρσης ή μη των αποθεμάτων σταφίδας.

Καθιστούμε σαφές πως τα Επιμελητήρια της Χώρας είναι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της Πολιτείας, αποτελούν το στήριγμα του συνόλου των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προωθώντας πολιτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις με σκοπό την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στα πλαίσια της αυτοτέλειας που τους παρέχει η κείμενη νομοθεσία.

Θεωρούμε άδικη και καταδικαστέα κάθε προσβλητική ενέργεια, δήλωση ή αναφορά που εξακολουθεί να στοχοποιεί τον Επιμελητηριακό θεσμό και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του και καλούμε να υπάρξει σεβασμός στη διαφορετική άποψη, πέρα από μικροπολιτικές συμπεριφορές και αντιλήψεις.