Παρασκευή
22
Νοέμβριος
TOP

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει τη δημιουργική θεατρική Χριστουγεννιάτικη παρουσία της με την παράσταση “Όνειρο e-λεκτρονικής νύχτας”

Μετά την παράσταση κουκλοθέατρου της Κυριακής 26/12/21, στις 12.00 μ.   “Η επανάσταση των γλυκών” η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει τη δημιουργική θεατρική  Χριστουγεννιάτικη παρουσία της με την παράσταση  της ομάδας των εφήβων  “Όνειρο e-λεκτρονικής νύχτας” του Γιάννη  Καλατζόπουλου. Μια σύγχρονη μουσική κωμωδία για παιδιά και μεγάλους.

 Η σκηνοθεσία ανήκει στη Γιώλικα Πουλοπούλου, τη μουσική έγραψε ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, την κίνηση επιμελήθηκε η Ανθή -Η Δρίλλια και τα σκηνικά- κοστούμια ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος. Παίρνουν μέρος 15 έφηβοι.
Μέσα από τις απόψεις της σκηνοθέτιδος και παιδιών που συμμετέχουν στην παράσταση, όπως τις έχουν καταθέσει στο θεατρικό πρόγραμμα θα πάρετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το σημαντικό αυτό έργο, που αναφέρεται στα προβλήματα της σημερινής ηλεκτρονικής εποχής όπως είναι  η έλλειψη ανθρώπινης επαφής, οι στόχοι που καθορίζουν οι κοινωνίες και οι άρχοντες των χωρών,  η απουσία της χαράς του παιχνιδιού όπως παλιά, η ανθρώπινη απομόνωση, η εσωστρέφεια και ο ρόλος της εκάστοτε οθόνης που λειτουργεί καταλυτικά στη ζωή μας.
Σημείωμα Γιώλικας Πουλοπούλου
Ζούμε στην εποχή της οθόνης και των ηλεκτρονικών. Είναι πλέον κανονικό μεγάλοι και μικροί να περιβαλλόμαστε διαρκώς από φωτεινές οθόνες και  συχνά να χάνουμε την ουσιαστική, πραγματική επαφή. Ίσως και τον εαυτό μας.
Στο έργο μας ένα παιδί ζει με περιορισμούς από τον κόσμο των μεγάλων «για το καλό» του, χωρίς όμως να κατανοεί το γιατί.
Μόνο του «επαναστατεί», αναζητά την ταυτότητα του μέσα από τους τηλε- ήρωες του.
Τελικά δραπετεύει παίζοντας ξανά στο όνειρο του και ανακαλύπτει ένα νέο κομμάτι του εαυτού του.
Τα 15  παιδιά της ομάδας μας ταξιδεύουν μέσα σε ένα όνειρο με στόχο να αναστοχαστούμε την καχυποψία, για τη σχέση μας με το χρήμα, την επικριτικότητα απέναντι στους γύρω μας, την ανθρωπιά μας.
«Γιατί από ένα παιδί και έναν κλόουν μπορεί να μάθει κάτι ακόμα και ο πιο σοφός άνθρωπος».

Σκέψεις της θεατρικής ομάδας

* «Το κείμενο μιλάει για την αξία της φαντασίας, την οποία στερούνται τα σημερινά παιδιά λόγω του τρόπου ζωής που έχει αλλάξει πολύ».

* «Το κείμενο μας διδάσκει πως η ζήλια μπορεί να μας κάνει κακούς απέναντι στους άλλους και πως αν έχεις εξάρτηση από τα λεφτά δεν ξέρεις πως είναι να ζεις ξέγνοιαστα, ελεύθερα»

* «Η αλληλεγγύη πρέπει να βρίσκεται παντού».

* «Η υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις στα παιδιά».

* «Στο κείμενο βλέπουμε τον τύπο ανθρώπου που θεμελιώνει το νόημα της ζωής του στο χρήμα, κυριεύεται από την απληστία και τελικά επιφέρει μόνο αρνητικά στην κοινωνία. Αντιπαραθετικά βλέπουμε το παιδί, που «αμόλυντο» από την πλεονεξία των ενηλίκων ονειρεύεται κόσμους φανταστικούς και δίκαιους».

* «Η φαντασία είναι ένα μέσο απελευθέρωσης των παιδιών από την βαρετή πραγματικότητα των μεγάλων και από τις σκοτούρες τους, από το σχολείο».

Οι παραστάσεις αφορούν εμβολιασμένους και νοσήσαντες σύμφωνα με τα μέτρα  προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ticket service, στην τιμή των 10 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ για παιδιά και μαθητές. Πληροφορίες στα τηλ. 2721021653, 6971540945