Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Το στίγμα του στον Αθλητισμό αφήνει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το στίγμα του έχει αφήσει ήδη στον αθλητισμό τόσο στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει εξυγιαίνοντας το όλο τοπίο σε κάθε χώρο όσο και με την έμφασή που έχει δώσει στις υποδομές ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λεύτερης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης πανταχού παρών σε κάθε γωνιά της επικράτειας διαμορφώνει τον αθλητισμό του αύριο προσφέροντας ξανά τις συνθήκες που χρειάζονται οι νέοι για να … επιστρέψουν στον αθλητισμό και οι ομάδες για να προχωρήσουν… σε κανονικές συνθήκες το έργο τους.

πηγη: ertnews.gr


πηγη: ertnews.gr

Μια λοιπόν από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, η δημιουργία νέων. Πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο, υπερσύγχρονο Κέντρο Παράκτιων Αθλημάτων, το Karteros Beach Sports Center σε μία λαμπρή τελετή, στην οποία έδωσαν το παρών χιλιάδες κόσμου, εκπρόσωποι του αθλητισμοί, καθώς και οι αποστολές των εθνικών ομάδων των 32 χωρών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach HandBall Εφήβων – Νεανίδων, εξελίσσεται τις ημέρες αυτές στο Ηράκλειο.

Ο κ. Αυγενάκης που είχε την ιδέα αυτού του μελανωπού σχεδίου των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023, βάζει τη σφραγίδα του αλλάζοντας οριστικά το τοπίο σε αυτή την περιοχή.

πηγη: kriti24.gr

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο κ. Αυγενάκης: «Με όραμα, πίστη, έμπνευση και συνεργασία, καταφέραμε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να πετύχουμε σημαντικούς στόχους που είχαμε θέση εξ αρχής βασισμένοι σε ένα στοχευμένο σχέδιο για τον αθλητισμό της χώρας. Η Ελλάδα διαθέτει πλέον, εδώ στο Ηράκλειο τις πρώτες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις. Η πόλη μας γίνεται περιζήτητος προορισμός για αθλητικό τουρισμό» πρόσθεσε, τονίζοντας πως: «Η Κρήτη πρωτοπορεί, η Ελλάδα αλλάζει! Πάμε μπροστά με όχημα τον αθλητισμό». Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που έχει γίνει στη διάρκεια της 3ετούς θητείας του και κατέληξε με την επισήμανση: « Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα σημαντικό κομμάτι του μεγάλου οράματος που έχουμε για τον Αθλητισμό στην χώρα μας, το πρώτο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο για Παράκτια Αθλήματα «Karteros Beach Sports Center». Καταφέραμε ένα χρόνο πριν από τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και μέσα σε 3 μήνες να έχουμε αυτή την καταπληκτική εγκατάσταση, διότι η Ελλάδα πλέον προνοεί. Θα ήθελα γι’ αυτόν τον άθλο να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν να είμαστε απολύτων έγκαιροι στον προγραμματισμό μας».

Το Karteros Beach Sports Center είναι μια εγκατάσταση που συμπληρώνει ιδανικά τις υφιστάμενες υποδομές του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου και στην οποία από σήμερα ως τις 26 Ιουνίου θα «χτυπά» η καρδιά του Παγκόσμιου Χάντμπολ, με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών. Αυτή τη στιγμή τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο χωρητικότητας 500 θεατών, συν ένα βοηθητικό), καθώς και ένα προθερμαντήριο.

Ο κ. Αυγενάκης δίνει το παρών κάθε μέρα στους αγώνες άοκνος βοηθός στην προσπάθεια που εξελίσσεται παρακολουθώντας από κοντά το θέαμα τόσο από τους αγωνιστικούς χώρους όσο και από τη μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ