Παρασκευή
22
Νοέμβριος
TOP

Δεν φτάνει ο μισθός για όλο τον μήνα – Για το 30% των καταναλωτών

Παγιδευμένοι στις… διαδικτυακές συνδρομές βρίσκονται οι Ελληνες καταναλωτές, καθώς η εγγραφή μέσω κινητού τηλεφώνου σε διάφορες υπηρεσίες, από πλατφόρμες τηλεοπτικού περιεχομένου έως πλατφόρμες video games, αλλά και marketplaces για αγορές αγαθών ή η παραγγελία φαγητού με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να είναι εύκολη, στο τέλος του μήνα όμως έρχεται η… λυπητερή, με τον λογαριασμό ή την κάρτα που μπορεί να έχει δηλωθεί να αδειάζει απότομα και μάλλον επικίνδυνα.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Intrum για τις πληρωμές των καταναλωτών, το 67% των καταναλωτών στην Ελλάδα, ποσοστό που είναι το υψηλότερο μεταξύ των 20 ευρωπαϊκών χωρών που εξετάζονται, πλήττεται από το φαινόμενο του λεγόμενου «subscription creep», της δυσκολίας διαχείρισης από πλευράς οικονομικού κόστους των πολλών συνδρομών. Στη δεύτερη θέση μετά την Ελλάδα βρίσκεται η Ιρλανδία με το 62% των καταναλωτών να αντιμετωπίζει την «παγίδα των συνδρομών», και ακολουθούν η Φινλανδία (55%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (53%). Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές στην Ευρώπη και δη το 45% δηλώνουν έκπληκτοι με το πόσο γρήγορα ξοδεύουν χρήματα, χωρίς να το καταλάβουν, μέσω των μηνιαίων συνδρομών ή μέσω των πληρωμών που κάνουν από το κινητό κατά τη χρήση διάφορων εφαρμογών.

Δεν φτάνει ο μισθός για όλο τον μήνα – Για το 30% των καταναλωτών-1

Την ίδια ώρα, αποδεικνύεται ότι αν και το μοντέλο πληρωμής Buy Now/pay Later (BNPL αγοράζω τώρα/πληρώνω αργότερα) αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς και στην Ελλάδα, καθώς στην ουσία διευκολύνει τις αγορές και κυρίως βοηθάει στο να μην αδειάσει το πορτοφόλι του καταναλωτή απότομα, μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί για τους καταναλωτές πιο βαρύ και από το… τεφτέρι του δοσατζή. Σύμφωνα με την έκθεση της Intrum, το 35% των καταναλωτών στην Ευρώπη δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τις αγορές μέσω αυτού του μοντέλου, ώστε να γνωρίζει πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσει ακόμη και πότε, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει σε 55% στην Ελλάδα, το δεύτερο υψηλότερο μετά την Πορτογαλία (60%).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη moneyreview.gr