Κυριακή
29
Σεπτέμβριος
TOP

«Μάχη» Πτωχού με τα «βαλτωμένα» έργα -Πως ο Περιφερειάρχης ξεμπλόκαρε και το έργο στα Δερβενάκια

Μπορεί να πέρασε στα «ψηλά» της χθεσινής συνάντησης στο Υπουργείο Υποδομών, ωστόσο η ανακοίνωση ήταν μια -και πλέον καταλυτική- για την οδική παρέμβαση που επιχειρείται στην Αργολίδα. Η νύξη του Δημήτρη Πτωχού στη διάρκεια της συνέντευξης στο Υπουργείο Υποδομών -στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παράκαμψη της Γιάλοβας- στα Δερβενάκια που ως έργο ξεμπλόκαρε, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν εκείνος που έβαλε την σφραγίδα στο να ξεπεραστούν ζητήματα που έστελναν το σπουδαίο αυτό έργο στον «πάγο» μια και η χρηματοδότηση, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήταν στον… αέρα.

Η πίεση που ασκήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τον κ. Πτωχό απέφερε καρπούς, μια και από τον πρώην περιφερειάρχη που είχε δεσμευτεί για να προωθηθεί το έργο «πανηγυρίζοντας» τότε για τις υπογραφές που έπεσαν, «δεν είχε υπολογιστεί» πως δεν υπήρχαν λεφτά στο… ταμείο.

Στοχευμένα και αθόρυβα ο κ. Πτωχός έφερε άμεσα αποτέλεσμα εξασφαλίζοντας το τεράστιο χρηματικό πόσο που απαιτείται για να εξελιχθούν οι εργασίες μέσα από τις τελευταίες επαφές που είχε με το Υπουργείο Οικονομικών και τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση. Ο κ. Παπαθανάσης κατάλαβε αμέσως το τι πήγε να συμβεί και προχώρησε στην δέσμευση της χρηματοδότησης για να γίνει το έργο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε σε αυτό και η παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη που κινητοποιήθηκε άμεσα στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Δεν είναι η πρώτη φορά -και πιθανότατα ούτε και η… τελευταία- που απαιτήθηκε παρέμβαση από τον κ. Πτωχό στο να ξεπεραστούν προβληματικές καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί και ήταν/είναι πολλές σε όλη την Πελοπόννησο. Ο κ. Πτωχός έχει καταφέρει ουσιαστικά σε 5 μήνες όχι απλά να βάλει σε ρυθμό υλοποίησης “βαλτωμένα” έργα, αλλά και να διαφοροποιήσει τη διαδικασία επίβλεψης και απόδοσης, βάζοντας επιμέρους σταθμούς ελέγχου της πορείας τους. Μάλιστα το επόμενο διάστημα ετοιμάζονται και νέες ανακοινώσεις για έργα που αναφέρονται και σε άλλες περιφερειακές ενότητες.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ

To εν λόγω έργο των 37,2 εκατ. ευρώ αφορά στην κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7 χιλιομέτρων, της νέας επαρχιακής οδού ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, η οποία θα συνδέσει το οδικό δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου – Τριπόλεως).

Ο πιο πάνω δρόμος, συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων -που συνδέεται με την υπό κατασκευή εθνική οδό Ναυπλίου – Λυγουριού μήκους 15 χιλιομέτρων-, αναμένει την υλοποίηση του μοναδικού και τελευταίου τμήματος, αυτού των Δερβενακίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί και παράλληλα να αξιοποιηθεί η ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων, όχι μόνο της Αργολίδας, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.

Με την παράδοση σε χρήση τoυ πιο πάνω οδικού άξονα βελτιώνεται η ασφάλεια και η κυκλοφοριακή ικανότητα των οδικών δικτύων των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας.