Παρασκευή
20
Σεπτέμβριος
TOP

Ι. Μπούγας: «Συνεννοημένη και αντιθεσμική επίθεση κατά της Δικαιοσύνης, κατάρρευσε το αφήγημα τους για τις υποκλοπές» (video)

Για μια συνεννοημένη επίθεση κατά της δικαιοσύνης και για μια ανοίκεια και αντιθεσμική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο από την Καλαμάτα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις και την σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ο κ. Μπούγας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «κατέρρευσε το αφήγημα της αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές» δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η δικαιοσύνη κινείται ανεξάρτητα και δεν κινείται με τους πολιτικούς χρόνους. Σε ότι αφορά τώρα την στάση της αντιπολίτευσης, έχω να πω ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά αντιθεσμική στάση. Ήταν μια συνεννοημένη, θα έλεγα, επίθεση κατά της δικαιοσύνης από τα αριστερά κυρίως κόμματα και ιδιαίτερα κατά της Εισαγγελέως και του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διενέργησαν την προκαταρκτική, ακριβώς επειδή κατέρρευσε με το πόρισμα του Αρείου Πάγου, του κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατέρρευσε το αφήγημα τους για τις υποκλοπές.

Καταλαβαίνουμε, κατανοούμε ότι η αντιπολίτευση σύσσωμη είχε επενδύσει πολιτικά στην υπόθεση αυτή, κατά της κυβέρνησης. Επαναλαμβάνω το αφήγημα αυτό κατέρρευσε. Αναμέναμε αυτή την επίθεση. Δεν την αναμέναμε όμως με αυτόν τον εξόχως αντιθεσμικό τρόπο».

Παράλληλα αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα η δικαιοσύνη έπραξε σε μια ενδελεχή έρευνα προσθέτοντας: «Εκδηλώνεται ακόμη η επίθεση με μια θα έλεγα ανοίκεια συμπεριφορά έναντι των Εισαγγελικών λειτουργών. Και πρέπει να θυμίσω για να επαναφέρουμε στη μνήμη μας τα πραγματικά περιστατικά ότι η υπόθεση αυτή είχε ανατεθεί σε έναν από τους καλύτερους και πιο έμπειρους Αντεισαγγελείς της χώρας, τον Αντεισαγγελέα κ. Ζήση με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ασφαλώς. Ο κ. Ζήσης διενήργησε επί μακρόν για αρκετούς μήνες, μια ενδελεχή δικαστική έρευνα με βάση τη γνώση και την εμπειρία του. Ικανοποίησε τα αιτήματα όλων όσοι εμπλέκονταν στις σχετικές διαδικασίες. Εξέτασε όλους τους μάρτυρες που προτάθηκαν. Επίσης ανέθεσε σε πραγματογνώμονες τα τεχνικά ζητήματα της υπόθεσης, τα οποία διευκρινίστηκαν και κατατέθηκαν τα σχετικά πορίσματα. Όλο αυτό το υλικό το συνεκτίμησε και κατέληξε στο πόρισμά του το οποίο σας είναι γνωστό. Νομίζω, όμως, ότι με αυτό το πόρισμα κλείνει μια υπόθεση η οποία ταλάνισε για μεγάλο χρονικό διάστημα την ελληνική κοινωνία».

Τέλος σημείωσε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα για να συζητηθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. «Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της ήσσονος αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, της Πλεύσης Ελευθερίας και των υπολοίπων κομμάτων να συζητηθεί υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είναι ένα αίτημα, αντιλαμβάνεστε, το οποίο δεν μπορεί να γίνει δεκτό διότι δεν προβλέπεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να εξελιχθεί σε ένα όργανο επιθεώρησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή σε ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο στο οποίο θα επανακριθούν αποφάσεις και διατάξεις των εισαγγελικών ή δικαστικών αρχών. Πρόκειται για μια κίνηση, θα έλεγα, αμηχανίας, αντιπερισπασμού, η οποία όμως δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα επιτυχίας», σημείωσε καταληκτικά.