Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Καρδαμύλης – Τι αναφέρει ο δήμος Δυτικής Μάνης

Το δίκτυο ύδρευσης Καρδαμύλης θα ενισχυθεί  με ποσότητες νερού από γεώτρηση, που θα διοχετευτούν στο δίκτυο ύδρευσης σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Λόγω αγωγιμότητας, το νερό μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για οικιακή χρήση όχι για πόσιμο. Πόσιμο νερό από την πηγή Βυρού θα μπορούν οι πολίτες να προμηθευτούν από την κεντρική δεξαμενή της Καρδαμύλης και από διάφορα σημεία , τα οποία θα ανακοινώσει ο δήμος τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του δήμου Δυτικής Μάνης 

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης που λάβαμε από το πιστοποιημένο εργαστήριο Eurofins (Αναλυτικά Εργαστήρια) και εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων που θα έρθουν την Παρασκευή, το δείγμα νερού από την ιδιωτική γεώτρηση που είχε αποσταλεί για έλεγχο κρίθηκε ότι πληροί το σύνολο των παραμέτρων του πόσιμου ύδατος πλην αυτού της αγωγιμότητας που είναι της τάξεως των 3.300 μS/cm (με παραμετρική τιμή για το πόσιμο νερό τις 2.500).
Κατόπιν αυτού, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα το ως άνω νερό θα αξιοποιηθεί, από κοινού με το νερό από την Πηγή του Βυρου, για την υδροδότηση της Κοινότητας Καρδαμύλης. Μέσω της ανάμειξής του με το νερό του Βυρου η αγωγιμότητά του θα μειωθεί κατά πολύ. Ωστόσο επισημαίνεται ότι το νερό της Καρδαμύλης από σήμερα θα θεωρείται κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση πλην της πόσης
Προς εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών σας γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει ήδη από σήμερα παροχή πόσιμου (αποκλειστικά με δίκτυο Βυρου) στην κεντρική δεξαμενή της Καρδαμύλης και εντός 48 ωρών σε σημεία που θα ανακοινωθούν στη Παλιά Καρδαμύλη και αλλού.
Αντιλαμβανόμαστε την όποια αναστάτωση προκαλέσει η λύση αυτή ωστόσο θεωρούμε πως εφόσον το νερό, πλην της αγωγιμότητάς του, κρίθηκε ασφαλές, η αξιοποίησή του για όλες τις λοιπές χρήσεις πλην της πόσης είναι επιβεβλημένη με δεδομένη τη πρωτόγνωρη λειψυδρία που η Κοινότητα Καρδαμύλης αντιμετωπίζει το φετινό καλοκαίρι.
Τέλος, κατά την αμέσως επόμενη συνεδρίαση των αρμοδίων συλλογικών οργάνων θα κατατεθεί πρόταση εξαίρεσης για τον μήνα Αύγουστο της Κοινότητας Καρδαμύλης από την χρέωση με κλιμακωτό τιμολόγιο ύδρευσης, η οποία αφορά σε Κοινότητες που υδρεύονται από πήγες.