Παρασκευή
27
Σεπτέμβριος
TOP

Οξύνεται το πρόβλημα με τις φοιτητικές κατοικίες

Κάθε πέρυσι και καλύτερα για τα φοιτητικά σπίτια – και μάλιστα σε μία συγκυρία όπως η τωρινή όπου πλέον οι τιμές των κατοικιών, γενικότερα στην ελληνική κτηματαγορά, απέχουν ελάχιστα από τα ιστορικά υψηλά του 2008, προ δημοσιονομικής κρίσης.

Φέτος, 5 βασικές τάσεις καταγράφονται στον τομέα της φοιτητικής κατοικίας που βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο λόγω και των ανακοινώσεων των βάσεων εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια ανά την Ελλάδα:

1. Περαιτέρω άνοδος τιμών ακολουθώντας τη γενικότερη αυξητική τάση στην αγορά κατοικίας η οποία απέχει μόλις κατά 4,1% από τα ιστορικά υψηλά του 2008 ως προς τις τιμές πώλησης με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
2. Χαμηλή προσφορά ιδιαίτερα σε μικρά σπίτια 30 έως 50 τετραγωνικά μέτρα, χαμηλότερη ακόμη σε σύγκριση και με τη γενικότερη έλλειψη που καταγράφεται ευρύτερη στην εγχώρια κτηματαγορά στον τομέα της κατοικίας.
3. Περισσότερες ανακαινισμένες και επιπλωμένες κατοικίες με την προσδοκία από τους ιδιοκτήτες για υψηλότερες αποδόσεις.
4. Χαμηλότερο ενδιαφέρον για αγορά σπιτιών από τις οικογένειες των φοιτητών.
5. Αυξημένο ενδιαφέρον περισσότερων μεγάλων παικτών του εγχώριου real estate για ένα πιο οργανωμένο προϊόν φοιτητικής κατοικίας, που μπορεί πλέον να αποτελεί και επενδυτικό προϊόν με σταθερή ετήσια απόδοση στην πρώτη πενταετία.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newmoney.gr πατώντας εδώ