Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Η Πελοπόννησος μεταμορφώνεται -Αυτοί είναι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που αλλάζουν τα πάντα στις μετακινήσεις

Το Πάτρα-Πύργος και δύο ακόμη οδικοί άξονες υπόσχονται να ενισχύσουν την οδική ασφάλεια και να δώσουν σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην Πελοπόννησο.

Τρεις μεγάλοι οδικοί άξονες κατασκευάζονται ή παίρνουν σιγά σιγά την άγουσα της υλοποίησης στην Πελοπόννησο, προκειμένου να βάλουν τέλος στο έλλειμμα συνδεσιμότητας, δίνοντας νέες αναπτυξιακές προοπτικές σε πολλές περιοχές, και να ενισχύσουν την οδική ασφάλεια.

Ο οδικός άξονας που έχει ήδη καταγράψει σημαντική πρόοδο υλοποίησης, φτάνοντας περίπου το 52% είναι το Πάτρα-Πύργος, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, να έχει αναφέρει ότι στο τέλος του έτους η πρόοδος θα έχει φτάσει το 75% έτσι ώστε το 2025 ο αυτοκινητοδρόμος να παραδοθεί στους πολίτες.

Το έργο αφορά την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος, μήκους 74,8χλμ, που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος. Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, στα πρώτα 13 χλμ. κατασκευάζεται με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού, ενώ στα υπόλοιπα 61,8 χλμ. κατασκευάζεται σε νέα χάραξη.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδες έκτακτης ανάγκης με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης, λωρίδες ασφαλείας στην κεντρική νησίδα και κεντρική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
πηγη  carandmotor.gr