Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Πλειστηριασμός σε πρώτη κατοικία καρκινοπαθή στην Καλαμάτα (video)

Σε πλειστηριασμό βγαίνει την Παρασκευή η πρώτη κατοικία καρκινοπαθή από την Καλαμάτα προκαλώντας την έντονη αντίδραση σωματείων και πολιτών. Ο ιδιοκτήτης εδώ και αρκετό διάστημα προσπαθεί να βρει λύση όμως οι όροι που θέτει η τράπεζα ξεπερνούν τις δυνατότητές του.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10κάδες εργαζόμενοι συνταξιούχοι και  κάτοικοι από τη  γειτονιά όπου έχει αναρτηθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας (συμπολίτη μας πού νοσηλεύεται στην Σωτηρία με σοβαρό πρόβλημα υγείας),  συμμετείχαν σήμερα στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας της επιτροπής αλληλεγκύης ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις 10 το πρωί έξω από την ALPHA-BANK.

   Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαικής συσπείρωσης Οικονομάκος Δημήτρης. Επίσης παρών έδωσε και αντιπροσωπία του ΔΣ του Σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

   Εκ μέρους της επιτροπής ο Προέδρος του Σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό και την απαίτηση να σταματήσει ο πλειστηριασμός πού είναι προγραμματισμένος για την  Παρασκευή 20/9/2024, απηύθυνε κάλεσμα σε όσους κινδυνεύουν να ξεσπιτωθούν από τα κοράκια των τραπεζών, να έλθουν έγκαιρα σε επικοινωνία με τα σωματεία, για να τους σταματήσουμε. Παράλληλα να λειτουργήσει και η αλληλεγγύη της γειτονιάς, πού πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, για την έγκαιρη ενημέρωση. Η εμπειρία από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας, είναι θετική.  Εκατοντάδες πλειστηριασμοί και εξώσεις έχουν ακυρωθεί. Αυτή η εμπειρία αποδεικνύει πως η λαϊκή πάλη είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο για να σωθούν τα σπίτια του λαού.

  ΤΕΛΟΣ κάλεσε τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να μην εμπιστεύονται τους διάφορους δικομανείς αγύρτες, πού είναι συνδεδεμένοι με δικηγορικά κλπ ύποπτα γραφεία (πατώντας πάνω στον πόνο και την αγωνία), πουλάνε ψεύτικες προσδοκίες με το αζημίωτο και συμβάλλουν να χάνονται τα σπίτια χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση.

   Στην συνέχεια αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Διευθυντή της Τράπεζας, και απαίτησε να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού.