Παρασκευή
27
Σεπτέμβριος
TOP

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που εξάγονται για τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων και τις διαρροές δυνάμεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στα δεξιά και αριστερά τους.

Ουσιαστικά, γίνεται φανερή η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί, η οποία ουδόλως άσχετη είναι των εξελίξεων σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και της όλο και αυξανόμενης δυσαρέσκειας για την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς το γεγονός ότι οι όροι «Κέντρο», «κεντρώοι», «Κεντροδεξιά» και «Κεντροαριστερά», που έχουν γίνει «λάστιχο» με ευθύνη πρωτίστως των κομμάτων, δεν είναι τίποτα περισσότερο – στην εποχή μας τουλάχιστον – από μία πολιτική «σούπα», ένα «χυλό» τον οποίο μας σερβίρουν όσοι θέλουν να «πιάσουν» τον σφυγμό και τις ψήφους των αναποφάσιστων.

Έτσι, ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει κεντροδεξιός, κατεβάζει και ένα νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, ερχόμενος αντιμέτωπος με την λαϊκή δεξιά που αποτελεί τον πυρήνα του κόμματός του, περνάει και τα μη κρατικά πανεπιστήμια παίρνοντας την «μπουκιά από το στόμα» του ΠΑΣΟΚ και φτάνει στο σημείο να δηλώσει μέχρι και… προοδευτικός – παρά το γεγονός ότι απεδείχθη πιο σκληρός δεξιός στις πολιτικές του από τους περισσότερους προκατόχους του.

Γι’ αυτό και δεν προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι, παρά την υψηλή συσπείρωση που διατηρεί η ΝΔ (80,5%), χάνει τις περισσότερες δυνάμεις προς την Φωνή Λογικής (3,7%) της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ενώ υπάρχει και ένα κομμάτι ψηφοφόρων της (3,1%) που κατευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του in.gr πατώντας εδώ