Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Περιήγηση στο άντρο… της «Μαύρης Θύελλας» (pic’s & video)

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και στην ΠΑΕ Καλαμάτα καθημερινά προσπαθούν να πετύχουν το κάτι παραπάνω δημιουργώντας τις συνθήκες ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού κλαμπ. Φτιάχνοντας και βελτιώνοντας βήμα βήμα ότι χρειάζεται…

Σε μια περιήγηση διαφορετική μέσα στο… άντρο της Μαύρης Θύελλας, ο τηλεοπτικός φακός του BEST αποτύπωσε και φέρνει επί της οθόνης εικόνες μέσα από τα αποδυτήρια, τα γραφεία προπονητών και τους λοιπούς χώρους εκγύμνασης και καθημερινής ζωής των ποδοσφαιριστών της μεσσηνιακής ΠΑΕ.

Με οδηγό τον Κυριάκο Ταβουλαρέα, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της μεσσηνιακής ΠΑΕ και τον άνθρωπο που όντας καθημερινά στις επάλξεις, βάζει το δικό του λιθαράκι στην ισχυροποίηση των «θεμελίων» επισκεφθήκαμε τους χώρους όπου καθημερινά αθλητές και προπονητικό δουλεύουν εντατικά πριν και μετά από κάθε αγωνιστική υποχρέωση, στο δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας και στο προπονητήριο, στα Παλιάμπελα.

Χώροι που απέκτησαν ανανεωμένη και πιο σύγχρονη εικόνα και λειτουργικότητα μετά από μια σειρά παρεμβάσεων που διήρκησαν περίπου τρεις μήνες και ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος, με το συνολικό τους κόστος – αρκετών χιλιάδων ευρώ – να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Πρασσάς.

Στο Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας, την έδρα των «μελανόλευκων» υπήρξαν παρεμβάσεις τεχνικής φύσεως, λειτουργικότητας, σποράς και καλλωπισμού. Εργασίες που αφορούν ελαιοχρωματισμούς εντός και εκτός αποδυτηρίων αθλητών και διαιτητών, κατασκευή και τοποθέτηση καθισμάτων για τους αθλητές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, ενώ ανάλογες ήταν οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων.

Στην αίθουσα Τύπου που φέρει το όνομα του αείμνηστου «Παναγιώτη Μπαχράμη», μετά την περσινή ολική παρέμβαση, φέτος ακολούθησαν εργασίες συντήρησης.

Μικρότερης έκτασης παρεμβάσεις ελαιοχρωματισμού και ηλεκτρολογικής φύσεως έγιναν στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη παρέμβαση από την ΠΑΕ έγινε στο Δημοτικό Στάδιο και αφορά στον χλοοτάπητα, η εικόνα του οποίου είναι πλέον αξιοζήλευτη.

Ο χλοοτάπητας αντικαταστάθηκε με ποικιλία θερμόφιλη και περισσότερο ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες και πλέον δεν δημιουργεί κανένα προβληματισμό ως προς τις συχνές θερμικές μεταβολές που χαρακτηρίζουν το κλίμα.

“ΜΠΑΡΑΖ” ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ

Παρεμβάσεις καλλωπισμού, που περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις, τοποθέτηση διακριτικής πινακίδας και καθαρισμό πέριξ του προπονητηρίου στα Παλιάμπελα. Πρωτίστως όμως ήταν η νέα σπορά στον αγωνιστικό χώρο που τον καθιστά ως απόλυτα λειτουργικό και ανθεκτικό παρά την καθημερινή του σχεδόν καταπόνηση από τις προπονήσεις της ομάδας.

Παρεμβάσεις και στους εσωτερικούς χώρους με την αντικατάσταση των θερμομονωτικών σε τοιχία και πάτωμα εντός των αποδυτηρίων, εργασίες αποκατάστασης σε σημεία που παρουσίαζαν σημάδια υγρασίας και μόνωση της σκεπής για την αποφυγή εισροών υδάτων, που «θωρακίζουν» την υγεία και την ασφάλεια όλων. Ακολούθησαν ελαιοχρωματισμοί στα αποδυτήρια προπονητή και βοηθών, καθώς επίσης στα αποδυτήρια των παικτών, παράλληλα τοποθετήθηκαν «θώκοι» και ντουλάπες για κάθε αθλητή ξεχωριστά.

Πλήρως εξοπλισμένο και απόλυτα λειτουργικό, βρίσκεται στον ίδιο χώρο το ιατρείο, παρέχοντας υπηρεσίες φυσικοθεραπείας. Με περισσότερα σύγχρονα όργανα γυμναστικής ενισχύθηκε το γυμναστήριο και πλέον καλύπτει κάθε ανάγκη.

Η ξεχωριστή αυτή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σύντομη περιήγηση στους χώρους του φροντιστή της ομάδας Μπάμπη Τσαγκράκη, του ανθρώπου καθημερινά δηλώνει το παρών και φροντίζει ώστε όλα να είναι όπως πρέπει και σύμφωνα με τις καθημερινές ανάγκες όλων των μελών της ομάδας.

Θερμές ευχαριστίες για το ξεχωριστό αυτό «οδοιπορικό» και την φιλοξενία προς την ΠΑΕ Καλαμάτα και τον πρόεδρό της, Γιώργο Πρασσά. Από τη μεριά του ο κ. Κυριάκος Ταβουλαρέας ευχαριστεί τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιώργο Λαζαρίδη για την αγαστή συνεργασία με κοινό γνώμονα την ανάπτυξη του αθλητισμού και την ανάδειξη των ιδεών που προάγει.

\