Πέμπτη
3
Οκτώβριος
TOP

«Όχι άλλο αίμα στο δρόμο καρμανιόλα» – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος

Με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στο δρόμο καρμανιόλα» η Επιτροπή αγώνα αναβάθμισης ιστορικού νομού Ηλείας  «Γη της Ολυμπίας» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού και το τμήμα Πύργος – Ολυμπία– Τσακώνα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 16:30.

Τονίζοντας πως «ο αγώνας μας είναι η συνέχιση και η ολοκλήρωση του δρόμου καρμανιόλα της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ στο τμήμα Πάτρα, Πύργο, ΟΛΥΜΠΙΑ, Τσακώνα» οι διοργανωτές της εν λόγω πρωτοβουλίας αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα εξής:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ άλλους θανάτους, στο δρόμο καρμανιόλα στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ.

ΟΧΙ άλλος εμπαιγμός σε βάρος 600.000 κατοίκων και πολιτών της Δυτικής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, των Νομών Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και πάνω από 2.000.000 επισκέπτες.

ΟΧΙ άλλη υποβάθμιση τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς κανένα έργο υποδομής, του ισχυρότερου ονόματος στον κόσμο του Ιερού της ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

ΟΧΙ άλλη υποβάθμιση της Δυτικής Πελοποννήσου, των Ιονίων Νήσων.

ΟΧΙ άλλη εξαπάτηση των κατοίκων της Δυτικής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Δεν σκέφθηκε κανένας την γενέτειρα γη των Ολυμπιακών αγώνων το ιερό της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ότι χρειάζεται δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, για την ανάδειξη του Ιστορικού και αθλητικού Τουρισμού στην πατρίδα μας, πλήρης απαξίωση της Αρχαίας Ήλιδας.

Καλούμε όλους τους Βουλευτές Ηλείους, τους Αχαιούς, τους Μεσσήνιους, τους Αρκάδες τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, δυτικής Πελοποννήσου τους Δήμους Πελοποννήσου τους πολίτες της Αθήνας στις 16 Οκτωβρίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.30 μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και ημέρας μνήμης για τους εκατοντάδες θανόντες και τραυματισμένους στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, ΠΥΡΓΟ, ΟΛΥΜΠΙΑ,ΤΣΑΚΩΝΑ, στην Πλατεία Συντάγματος στην έξοδο του μετρό για την ολοκλήρωσης της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ Πύργος, ΟΛΥΜΠΙΑ, Τσακώνα.

Συμμετέχουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Αναβάθμισης του Ιστορικού Νομού Ηλείας γη της ΟΛΥΜΠΙΑΣ, όλοι οι Σύλλογοι και τα Σωματεία της Ηλείας στην Αττική, καθώς Σύλλογοι και φορείς από την Αχαία, Μεσσηνία, Αρκαδία.

Επίσης συμμετέχουν με αντιπροσωπεία και οι επτά Δήμοι του Νομού Ηλείας.

Επίσης συμμετέχει και η Εθελοντική Ομάδα Πεζοπορίες με Πανσέληνο, καθώς και ο Σύλλογος ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ αναβάθμισης του Ιστορικού Νομού Ηλείας, ( γη της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ), είναι οι παρακάτω, Σύλλογοι, Σωματεία, Ενώσεις, φορείς και προσωπικότητες:

Ο Σύλλογος Γουμεριωτών Ηλείας << Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >>, Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΠΥΡΓΙΩΝ, Η ΕΝΩΣΗ ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ, Σύλλογος Νεωχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας εν ΑΘηναις ” Ο ΄Αγιος Γεώργιος”, Σύλλογος Γαστουναίων της Αθήνας Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ, Σύλλογος Ανδριτσάνων, Σύλλογος Διβριοτών Αθήνα, Σύλλογος Ολυμπίων, Σύλλογος Ζαχαραίων, η Ομοσπονδία Τρυφιλλίας, Σύλλογος Διβριοτών Ηλείας, Σύλλογος Περσαινιωτών, Σύλλογος Δούκα, Σύλλογος Φολόης, Σύλλογος Κλινδαίων, Ενωση Πελοποννησίων Λαυρίου, Σύλλογος Ηλείων, Αγίου Δημητρίου Αττικής, ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ, κ. Γεώργιος Δόξας, κ. Νίκος Καλάκος,…

Εάν κάποιους Συλλόγους, Σωματεία, Φορείς, πρόσωπα δεν τους έχουμε γράψει και θέλουν να συμμετέχουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ να μας το κάνουν γνωστό, να τους καταγράψουμε..

Από την συμμετοχή σας εξαρτώνται όλα, σας περιμένουμε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 16.30 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος στην έξοδο του Μετρό.

Επίσης θα υπάρχει και λεωφορείο ΚΤΕΛ με επιστροφή την ίδια ημέρα για όσες και όσους θέλουν και μπορούν να έλθουν με ένα μικρό εισιτήριο για το Νομό Ηλείας από Ζαχάρω, Κρέσταινα, ΟΛΥΜΠΙΑ, Πύργος, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Ανδραβίδα, Λεχαινά, Βάρδα, και από το Νομό Μεσσηνίας από Καλαμάτα, Μεσσήνη, Κυπαρισσία.

Υπεύθυνος διοργάνωσης Παναγιώτης Αχιλλεοπουλος Πρόεδρος Συλλόγου ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Τηλ. 6974070997.

FACEBOOK: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Αναβάθμισης Ιστορικού Νομού Ηλείας Γή της ΟΛΥΜΠΙΑΣ.