Παρασκευή
18
Οκτώβριος
TOP

Πάνω από 700 εκατ. ευρώ το Πύργος -Καλό -Τσακώνα! Σε δύο εβδομάδες η προμελέτη και… βλέπουμε για το πότε -και εάν- θα γίνει (video)

Και μπορεί να μην ήρθε ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, για μια ακόμη φορά στη Βουλή για να απαντήσει στην -εκ νέου- επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, για τον δρόμο Πύργος -Καλό Νερό -Τσακώνα, τα όσα είπε ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος από το βήμα ήταν άκρως αποκαλυπτικά !!!

Στα συγκεκριμένα ερωτήματα του Αλέξη Χαρίτση που έθεσε -πέραν των υπολοίπων και την κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση ενός δρόμου που αγγίζει τις δύο Περιφέρειες που είναι στις 20 χειρότερες σε φτώχεια με βάση τη Eurostat- ο κ. Ταχιάος έριξε την… βόμβα για τα 700 εκατ. ευρώ, για τη “φθηνή”, δηλαδή, τη μηδενική λύση στον Καϊάφα! Και τι είναι αυτά; Είναι το ποσό που αγγίζει το φθηνότερο σενάριο της προμελέτης που πρόκειται να παρουσιαστεί σε περίπου 2 εβδομάδες από τώρα, όπως αποκάλυψε. Δηλαδή, όπως είπε ο προϋπολογισμός του έργου είναι υπερδιπλάσιος του Πάτρα – Πύργος!

Όσο για το τί θα γίνει και εάν… με την χρηματοδότηση τα πράγματα είναι συγκεκριμένα “…είναι έργο που θα το δούμε σοβαρά, δεν είναι εύκολη η απάντηση”, με τον Υφυπουργό να σημειώνει στην δευτερολογία του “Η κουβέντα γίνεται για τη χρηματοδότηση. Πως προέκυψαν τα 700 εκατ. ευρώ; Θα σας κάνω παρουσίαση της προμελέτης. Οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα. Δεν είναι ίδιες. Η κυβέρνησή μας έχει βάλει στις προτεραιότητές την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε μια μέρα στην άλλη. Ξέρουμε το πρόβλημα, είμαστε εκεί θα το αντιμετωπίσουμε, αλλά μεγάλα λόγια ή ψέματα δεν θα πούμε…”, ενώ ανάμεσα στα υπόλοιπα πρόσθεσε πως “…υπάρχει η διάθεση να μελετήσουμε την προτεραιοποίηση του Πύργος – Κόμβος Αλφειού, και, συζητάμε και για τα υπόλοιπα τμήματα”.