To περιεχόμενο του πιάτου μας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κατάσταση της υγείας μας και την εμφάνιση επικίνδυνων ασθενειών. Μια νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Nutrients αποκαλύπτει τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, μιας συχνής αυτοάνοσης πάθησης.
Η έρευνα βασίστηκε σε μια συστηματική ανασκόπηση 30 μελετών, οι οποίες εξέτασαν δεδομένα από σχεδόν 10.000 άτομα. Με επικεφαλής την Δρα Janet Cade, καθηγήτρια της Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Leeds, και τη Δρα. Yuanyuan Dong, η μελέτη αποκαλύπτει ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο αρθρίτιδας και ποιες φαίνεται να τον αυξάνουν.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του ygeiamou.gr πατώντας εδώ