Νέες εξελίξεις προέκυψαν μετά τη συνεδρίαση στο υπουργείο Υποδομών αναφορικά με το μεγάλο οδικό έργο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, για τον οποίο υπήρχε η προοπτική να «σπάσει» αφού η πρόταση που βρισκόταν στο τραπέζι ήθελε το μεν Πύργος – Αλφειός να ενταχθεί στην σύμβαση της «Ολυμπίας οδού», και το δε Τσακώνα – Καλό Νερό στην σύμβαση του «Μορέα». Στον «αέρα» του BEST έγινε γνωστό πως μετά τις αντιδράσεις φαίνεται πως το υπουργείο προσανατολίζεται εν τέλει σε πιο ολική αντιμετώπιση (δείτε εδώ). Το πρωί της Τρίτης θα έρθουν οι ανακοινώσεις -πρώτα από το Υπουργείο Υποδομών – και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις όσων συμμετείχαν. Ο Νίκος Μπελογιάννης σχολιάζοντας τις εξελίξεις είπε με δηκτικό τρόπο «…θέλαμε το νέο Καλογρίτσα δηλαδή;».
Νωρίτερα είχε σχεδόν προβλέψει πως η καρατόμηση του έργου θα έπαιρνε σάρκα και οστά. «Εκτιμώ ότι δεν θα γίνει! Γιατί εάν θα γίνει αυτό(…) αυτό το πράγμα θυμίζει Καλογρίτσα. Δεν ξέρω και πως θα αντιδράσουν και οι βουλευτές» ενώ έθιξε και τη στάση των βουλευτών κ. Λαμπρόπουλου και Αυγερινοπούλου λέγοντας «…στο δελτίο Τύπου δεν μας είπαν εάν θα αντιδράσουν αυτοί;» για να καυτηριάζει και την έως τώρα διαφαινόμενη στάση του υπουργείου υποδομών για ένα τόσο σημαντικό έργο για την Πελοπόννησο «Από τον Πύργο και κάτω είναι άλλη Ελλάδα;» Ανατρέχοντας δε στην εποχή Καλογρίτσα σημείωσε πως «…ο δρόμος καθυστέρησε τότε 7-8 χρόνια εάν θα γίνει αυτό τότε σίγουρα θα μας προλάβει το… ηφαίστειο της Σαντορίνης!»
ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Την αμέριστη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Σαντορίνης εξέφρασε ο διευθυντής της τηλεόρασης BEST, η γη της οποίας σείεται συνεχώς και οι σεισμικές δονήσεις, είναι εκατοντάδες. Οι καλαματιανοί καταλαβαίνουν την αγωνία τους, είπε, καθώς «έχουμε ζήσει το σεισμό και ξέρουμε», για να σημειώσει επίσης πως πρόκειται για ένα νησί «κατατεθέν, μετά την Ακρόπολη» εκτίμησε πως οι εξελίξεις αυτές θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα. «Καταλαβαίνετε τι οικονομική καταστροφή θα πάθει η χώρα και τί πλήγμα θα είναι για τον τουρισμό. Ευχόμαστε να πέσουν έξω και οι σεισμολόγοι.» Με τους κατοίκους και τουρίστες, τρομοκρατημένοι από την αυξανόμενη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, να εγκαταλείπουν άρον-άρον τη Σαντορίνη, αντιμετωπίζοντας χαρακτηριστικές και δυσκολίες όπως την έλλειψη εισιτηρίων, ο Νίκος Μπελογιάννης τόνισε πως «αυτά τα εισιτήρια έπρεπε να είναι δωρεάν».
Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ… ΠΑΡΑΠΟΝΑΚΙ
Ο Μεγαλοπρεπής εορτασμός της πολιούχου της Καλαμάτας βρέθηκε στην ατζέντα του σχολιασμού με τον Νίκο Μπελογιάννη να στέκεται αρχικά στην άψογη τέλεση όλων των εριστικών εκδηλώσεων «Ήταν ένας μεγαλοπρεπής εορτασμός με πάρα, πάρα, πάρα πολύ κόσμο, βοήθησε ότι ήταν Κυριακή και ήταν πολύ καλός ο καιρός, και τα μηνύματα που πήραμε εμείς, από πάρα πολλές οργανώσεις από την ομογένεια, όπου έβλεπαν σε μεγάλες οθόνες διαδικτυακά -όπως και κάθε χρόνο – την Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία ήταν πολλά» για να τονίσει πως αυτό ξεκάθαρα φανέρωσε το μέγεθος του «σεβασμού προς την Ορθοδοξία μας που κάποιοι » λέγοντας με νόημα «αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που πήγαν να ισοπεδώσουν όλα». Εξαίροντας παράλληλα τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας καθώς «όλα οργανώθηκαν τέλεια από την Μητρόπολη Μεσσηνίας και τον Μητροπολίτη(…) που κοιτάει κάθε λεπτομέρεια.» Όσο για το … παραπονάκι που αφορά στην απουσία του πανηγυριού, ανέφερε πως παρότι ο δήμαρχο το είχε τάξει οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, αλλά «το πανηγύρι θα γίνει του χρόνου, όπως γινόταν κάθε χρόνο και το ζητάει πάρα πολύς κόσμος, γιατί φέτος λόγω των εργασιών που γίνονται στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα ήταν πιο πολλή η ταλαιπωρία του κόσμου.»
ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε από την Καλαμάτα ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα «μετέφερε αυτά που λέει όλος ο κόσμος. Τι θέλει; Δικαιοσύνη και αλήθεια δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε εμείς και να λέμε το ένα και το άλλο…», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης αρχικά για να τονίσει και στην θερμή υποδοχή που επεφύλασσε ο κόσμος στον πρώην Πρωθυπουργό. Η λαοθάλασσα που ξεχύθηκε στους δρόμους για τα Τέμπη δεν είναι τυχαία, είπε με νόημα για να σταθεί στη στάση του πρωθυπουργού που όπως είπε «είδαμε την κωλοτούμπα που έκανε ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση» για να στρέψει τα βέλη στον κ. Σκέρτσο που «εδώ μέχρι και ο κ. Σκέρτσος είπε ότι άμα δεν ήμουνα κι εγώ λέει, θα πήγανε και εγώ στη διαδήλωση. Φτάσαμε να πούμε για να γλιτώσει ο κ. Σκέρτσος». Σημειώνοντας και το εξής: «Βλέπω τον κ. Κουρτάκη οποίος είναι πολύ φιλοκυβερνητικός, ο οποίος ζητά την αποπομπή του κου Σκέρτσου. Δηλαδή καταλαβαίνουν όλοι ότι έγινε γίνει! Μετά την αποπομπή του κου Πατέλη θέλουν την αποπομπή του κού Σκέρτσου» θυμίζοντας πως ως υπουργός επικρατείας υπήρξε εισηγητής του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, που, όπως εκτίμησε ο Νίκος Μπελογιάννης «…έφαγε τον Μητσοτάκη και αμαύρωσε την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας». Για να υπερτονίσει το «κενό από τότε που έφυγε ο Γρηγόρης ο Δημητριάδης στο Μαξίμου είναι πάρα πολύ μεγάλο, επικοινωνιακά και συντονισμού(…) Του αξίζουν κάποια τα εύσημα. Είδαμε την κατρακύλα από τότε που τον διώξανε από το Μαξίμου». Εκτιμώντας πως η 28η Φεβρουαρίου, που σηματοδοτεί την συμπλήρωση των δυο χρόνων από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, θα είναι εξίσου μεγάλη, ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST ανέτρεψε στο παρελθόν λέγοντας πως «η κινητοποίηση η μεγάλη των Πρεσπών ήταν ένα θέμα με το οποίο πήρε την κάτω βόλτα ο ΣΥΡΙΖΑ…»
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ… ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ
Στην επικαιρότητα βεβαίως και το πόρισμα του συνηγόρου του πολίτη που διαπιστώνει σοβαρές παραλείψεις στην υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου.
«Είχα πει και τότε ότι δεν είναι δυνατόν αυτό το καράβι με τις 700 ψυχές, τους 77 ανθρώπους που πνίξανε εκεί… σαν να μην τρέχει τίποτα… δεν υπάρχει συνείδηση πουθενά; Αυτό δεν γίνεται να βούλιαξε μόνο του. Δεν ήταν δυνατόν να έφυγε από την από την Λιβύη και να ήρθε να βουλιάξει εδώ(..) εν ηρεμία η θάλασσα. Κάτι έγινε…» είπε ο Νίκος Μπελογιάννης. «Είναι δυνατόν να μην έχει συγκλονίσει κανέναν αυτό το πράγμα;» διερωτήθηκε και έθιξε την διαφορετική στάση μεταξύ Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Επιτροπής απέναντι στα γεγονότα. «έβγαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τώρα, δηλαδή η Ελληνική Επιτροπή τι κάνει; Που έχουν μπλέξει τόσες υπηρεσίες εκεί… Εάν δεν ήταν και η Καρυστιανού που τη χλευάζουνε και η ιστορία τα Τέμπη, θα είχε ξεχαστεί. θα είχε πάει στο περιθώριο όπως πήγε και η ιστορία με το μάτι που πνίγηκε ο κόσμος στη Μάνδρα…» Στον αέρα του BEST και η πρώτη αντίδραση και δήλωση του Αλέξη Χαρίτση, προέδρου της νέας Αριστεράς. Προειδοποιώντας ότι «Η φωνή του λαού είναι οργή θεού!» «Ξαφνικά ξύπνησε ο κ. Μητσοτάκης άλλα μας έλεγε πριν λίγο καιρό, τώρα άλλα μας λέει… όταν τον παραπλανήσανε! Για όλα φταίει ο Χατζηπετρής… γι’ όλα φταίνε οι άλλοι…» θίγοντας και τη στάση του κου Καραμανλή ο οποίος όπως είπε «παραιτήθηκε την επόμενη μέρα, τότε υπουργός μεταφορών, τουλάχιστον σαν ένδειξη ευθιξίας» όσο για τα μπαζώματα, όπως είπε, «τα έχουνε κάνει επί υπουργίας Γεραπετρίτη. Γιατί δεν μιλάει κανένας για τον κ. Γεραπετρίτη;»
Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ
Τα αντιπλημμυρικά έργα, το Παλαί Ντε Σπορ, η διάνοιξη Κρήτης ήταν τα ζητήματα στα οποία εστίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας κατά την παρέμβασή του στο επίσημη γεύμα που έγινε την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία Υπαπαντή, με τον διευθυντή της τηλεόρασης BEST να τον συγχαίρει για την δυναμική του παρέμβαση. «Προς τιμήν του ο δήμαρχος μπροστά σε όλους(…) έθεσε για πρώτη φορά σε ένα γεύμα με πολύ υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα, τα θέματα όπως είναι. Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον δήμαρχο».