Παρασκευή
31
Μάρτιος
TOP

Αγορά εργασίας: Από τη «Μεγάλη Παραίτηση» στη «Μεγάλη Αβεβαιότητα»

Η «Μεγάλη Παραίτηση», μία τάση κατά την οποία χιλιάδες εργαζόμενοι έφυγαν από τις δουλειές τους αναζητώντας καλύτερες συνθήκες και υψηλότερους μισθούς, κυριαρχεί στον χώρο εργασίας για σχεδόν δύο χρόνια, ωστόσο η εικόνα φαίνεται ότι αλλάζει .

Όπως δήλωσε στο CNBC Make It, ο Διευθύνων Σύμβουλος του LinkedIn, Ράιαν Ροσλάνσκι, η αγορά εργασίας βγαίνει πλέον από τη Μεγάλη Παραίτηση – γνωστή και ως «Μεγάλος Ανασχηματισμός». Σύμφωνα με τον Ροσλάνσκι, το ετήσιο μερίδιο των μελών του LinkedIn παγκοσμίως που αλλάζουν θέσεις εργασίας μειώθηκε από το υψηλό του 44% τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους σε -2% φέτος.

Ειδικότερα, στην Ασία-Ειρηνικό, το «ποσοστό μετάβασης στην εργασία» έχει επίσης μειωθεί δραστικά την ίδια χρονική περίοδο — από το ανώτατο όριο του 83% στο 4%, πρόσθεσε.

Μόνο τον Νοέμβριο, περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας στις ΗΠΑ απολύθηκαν , καθώς οι κολοσσοί του Διαδικτύου Twitter , Meta και Salesforce μείωσαν το εργατικό δυναμικό τους την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.in.gr πατώντας εδώ