Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Οι 11 βουλευτές υπό τον Χαρίτση παρουσιάζουν το σχέδιο μιας αριστερής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα

Με αναρτήσεις τους στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο ο Αλέξης Χαρίτσης όσο και οι: Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος προαναγγέλλουν τη δημιουργία του νέου φορέα μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σποτ, όπου κυριαρχεί το έντονο ροζ χρώμα, αναγράφονται οι πληροφορίες για την εκδήλωση στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, όπου σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Το βίντεο ακολουθεί και η πρόσκληση για την εκδήλωση:

«Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων ( Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς».

Το σχέδιο των «11»

Όπως έγραφε προ ημερών το NEWS 24/7, μετά τη συγκρότηση της ΚΟ, ο ορισμός του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νάσου Ηλιόπουλου στη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όπως και της Πέτης Πέρκα στην θέση της γραμματέως, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες κινήσεις. Άλλωστε, πρόκειται για έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη που έχουν αναλάβει παρόμοια ή παρεμφερή καθήκοντα.

Αντιστοίχως… αυτονόητοι αναμένεται να είναι και οι περισσότεροι ορισμοί τομέων κοινοβουλευτικής εργασίας που θα αποφασιστεί η ανάθεσή τους τις επόμενες μέρες. Κυρίως εξαιτίας της προηγούμενης υπουργικής η κοινοβουλευτικής θητείας των 11 βουλευτών και των αντικειμένων που γνωρίζουν.

Αξίζει να επισημάνουμε πως ουσιαστικά οι βουλευτές αυτοί συνιστούν ένα «μίνι-υπουργικό συμβούλιο» των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα πολιτικής τεκμηρίωσης των θέσεων που θα εκπονηθούν και θα ανακοινωθούν.

Στρατηγική σύγκρουση με τη ΝΔ

Ο ορισμός της Δευτέρας ως ημέρας έναρξης της λειτουργίας της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας δεν είναι τυχαίος. Αντιθέτως, δίνει την ευκαιρία για παρέμβαση στην κοινοβουλευτική συζήτηση μιας κομβικής επιλογής της κυβέρνησης, όπως είναι το φορολογικό νομοσχέδιο.

Το οποίο μάλιστα προηγείται της συζήτησης για τον τακτικό προϋπολογισμό του 2024, μια διαδικασία που επίσης αποτιμάται από τους «11» ως μεγάλης πολιτικής σημασίας για την τοποθέτηση και την επιχειρηματολογία του χώρου. Όπως δηλώθηκε εκεί «θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα».

Όπως ανέφεραν στελέχη της νέας Κ.Ο, ο πλέον άμεσος στόχος είναι στο φορολογικό σχέδιο να δοθεί μια «στρατηγική μάχη» όπου «θα μιλήσουμε για ζητήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ φοβόταν να θέσει». Ιδίως όσα σχετίζονται με την αναγκαιότητα ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους και το πώς αυτή η ανάγκη πρέπει να καθορίζει τον χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος της χώρας.

Συνολικά, η εικόνα που επιθυμεί να δώσει η νέα κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτή μιας «στρατηγικής σύγκρουσης» με την κυρίαρχη αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο του πολιτικού λόγου του νέου σχηματισμού η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το κόμμα από το οποίο αποχώρησαν.

πηγή: www.news247.gr