Πέμπτη
18
Αύγουστος
TOP

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν: «Θα καλωσορίζαμε θερμά στην Καμπούλ την Μέρκελ»

Ο Ζαμπιντουλάχ Μουτζαχίντ απηύθυνε πρόσκληση στη Γερμανίδα Καγκελάριο να επισκεφθεί την πολύπαθη χώρα

Για να δείξουν ότι η χώρα τους είναι ασφαλής, οι Ταλιμπάν απηύθυναν πρόσκληση στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ«Θα καλωσορίζαμε θερμά στη Καμπούλ την κυρία Μέρκελ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταλιμπάν, Ζαμπιντουλάχ Μουτζαχίντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας ΒILD, Πάουλ Ροντσχάιμερ.

Ο Μουτζαχίντ άνοιξε τα χαρτιά του στον Γερμανό δημοσιογράφο, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στη Γερμανίδα Καγκελάριο να επισκεφθεί την πολύπαθη χώρα.

«Θέλουμε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον εδώ στο Αφγανιστάν, που να είναι αποδεκτό από όλες τις χώρες του κόσμου και στο οποίο να πιστεύουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Θα πρέπει να μας επισκεφθείτε και η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει μία ιδιαίτερα θερμή υποδοχή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταλιμπάν.

«Θέλουμε να έχουμε μία καλή σχέση με τη Γερμανία. Το Ισλαμικό Εμιράτο θα είναι η επιθυμητή κυβέρνηση των Αφγανών και θέλουμε η γερμανική κυβέρνηση να έχει τις καλύτερες δυνατές διπλωματικές σχέσεις με τη νέα μας κυβέρνηση. Θα θέλαμε επίσης η Γερμανία να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει στον ανθρωπιστικό τομέα».

«Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες της να επενδύσουν στη χώρα μας. Θα ανοίξουμε το δρόμο για αυτό και θα διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους», προσθέτει.

protothema.gr