Τετάρτη
22
Ιανουάριος
TOP

Επέστρεψαν δυναμικά τα «Παπαφλέσσεια» -Πρώτος ο Μ. Τεντόγλου με 8,22 (video-pics)

Το μεγάλο μίτινγκ κλασικού αθλητισμού των “Παπαφλεσσείων” έκανε δυναμικό come back ύστερα από έναν χρόνο απουσίας ελέω πανδημίας.  Οι διοργανωτές υποδέχθηκαν περισσότερους από 110 αθλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ηχηρά ονόματα του κλασικού αθλητισμού που προσέφεραν λάμψη κλασικού αθλητισμού σε ένα απόγευμα αγωνιστικής πανδαισίας, με τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου να επικροτεί τις προσπάθειές τους.

Πρωταγωνιστής παρά τον τραυματισμό του ο Ολυμπιονίκης μας Μίλτος Τεντόγλου που “έσφιξε τα δόντια” και κατάφερε να ξεπεράσει το τράβηγμα που ένιωσε στην πρώτη του προσπάθεια και να κάνει στο τελευταίο του άλμα 8,22 μ. στο άλμα εις μήκος ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί.

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Μίλτος Τεντόγλου, Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης αναδείχθηκε σήμερα νικητής στο μήκος, στα Παπαφλέσσεια, με άλμα στα 8,22 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τόμπιας Μόντλερ με 8,10 μέτρα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στο πρώτο του άλμα, το οποίο ήταν 7,98 μ.(1,1) ένιωσε μια ενόχληση στο πέλμα του κι έτσι επέλεξε να αφήσει την δεύτερη προσπάθεια. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι μπήκε στον αγώνα στην τρίτη προσπάθεια κι έκανε διαδοχικά άκυρο, 7,91 μ. και 8,22 μέτρα. “Χτύπησα στο πρώτο άλμα δεν ξέρω αν είναι κάτι σοβαρό, θα το δούμε. Φοβήθηκα στη συνέχεια και ήμουν προσεκτικός. Σίγουρα ο αγώνας δεν ήταν όπως τον είχα φανταστεί και σκεφτεί“, είπε ο Τεντόγλου.

Τρίτος πίσω από τον Μόντλερ ήταν ο Πόμερι (Γαλλία) με 7,82 μέτρα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης που ήταν πέμπτος με 7,61 μέτρα.

Από νωρίς στις κερκίδες βρέθηκαν άνθρωποι του αθλητισμού της περιοχής μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος

Ψυχή των φετινών αγώνων ο νέος Τεχνικός Διευθυντής, Λούης Τσάτουμας


Ο παλιός Δημήτρης Πουλόπουλος και ο νέος, Λούης Τσάτουμας. Δυο πρωταγωνιστές του κλασικού αθλητισμού


Στις κερκίδες βεβαίως και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Πομάσκι που παρακολούθησε τους αθλητές του και τις προσπάθειές τους.


Στο δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας, όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί, και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα η οποία παρακολούθησε τους αγώνες και απηύθυνε χαιρετισμό, συγχαίροντας τους διοργανωτές για την δυναμική επιστροφή των αγώνων εκφράζοντας την στήριξη της Ομοσπονδίας και ευχόμενη τα καλύτερα στους αθλητές. Στο πλευρό της ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Τάκης Βασιλόπουλος.


Ο Δημήτρης Τσιάμης μετά από την τρίτη του προσπάθεια που δεν τον άφησε ιδιαιτέρως ευχαριστημένο.


Το “νέο αίμα” του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου

Πρώτος όλων στο Τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος ωστόσο, όπως δήλωσε, δεν έπιασε την επίδοση που θα ήθελε.


Άκυρος ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο 4ο άλμα του αν και καλή η προσπάθειά του. Εν τέλει κατετάγη στην τρίτη θέση ενώ κορυφαίος ήταν ο Τσιαμης που πήρε προβάδισμα απο την αρχή του αγωνίσματος.

Το πρόγραμμα της ημέρας “άνοιξε” με το τριπλούν των ανδρών εκεί όπου ο Δημήτρης Τσιάμης πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα του από το 2019, αφού ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,61 (1,1) κι έδειξε από νωρίς στη σεζόν να είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγάλες επιδόσεις.

Ο έμπειρος άλτης είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια, την πρώτη, στα 16,47 μέτρα. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Πανταζής, που παρότι προέρχεται από τραυματισμό κατάφερε να «προσγειωθεί» στα 16,30 μ. (0,1). Τρίτος με 15,91 μ. ήταν ο Νίκος Ανδρικόπουλος.

Οι άνθρωποι του ΣΔΥΜ: Άνθρωποι του αθλητισμού και του εθελοντισμού.


Η πρώτη προσπάθεια του Μίλτου Τεντογλου στα 7.98μ.


Πολύ καλή η επίδοση της Καραγιάννη στο μετ’εμποδιων. 

Πολύ καλά ξεκίνησε τη σεζόν η Αναίς Καραγιάννη που τερμάτισε σε 13.27 τα 100 μ. εμπ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ 13.31, από το 2020. Η νεαρή αθλήτρια έδειξε πως είναι φέτος σε θέση να προσεγγίσει επιδόσεις υψηλού επιπέδου. “Είχα τρέξει πριν δύο χρόνια στην Καλαμάτα. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Καταρχήν η διοργάνωση φέτος είναι εξαιρετική. Από εκεί και πέρα έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με εμένα. Ξεπέρασα πολλά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο. Παρόλα αυτά ήμουν πολύ καλά το τελευταίο διάστημα και περίμενα έναν πολύ καλό χρόνο, ακόμη λίγο καλύτερο από το σημερινό. Θα συνεχίσω στα Χανιά την ερχόμενη Κυριακή, όπου πιστεύω να τρέξω γρηγορότερα. Ο στόχος είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, ωστόσο γνωρίζω πως δεν θα είναι εύκολο να το πετύχω“, είπε η Καραγιάννη.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να τερματίσει τον σημερινό αγώνα, καθώς έχασε τον ρυθμό της από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εμπόδια. Η αθλήτρια θα επιστέψει στη δράση την ερχόμενη εβδομάδα στα “Βενιζέλεια- Χανιά”. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μάικεν Τιμ Λιμ (Ολλανδία) με 13.16.

Στα 8.10 μ. πέταξε ο Τομπιάς Μοντλερ

“Απάντησε” λίγο αργότερα στον Σουηδό αντίπαλό του, ο Τεντογλου με επίδοση στα 8.05 μ.


Πρωτιά για τον Τούρκο αθλητή Καγιάν Οζέρ με 10.38μ. στη δεύτερη σειρά των 100μ. Ανδρών.

Στα 100 μ. των Ανδρών γρηγορότερος όλων ήταν ο Κάιχαν Όζερ (Τουρκία) με 10.38 σε μια κούρσα όπου ο Παναγιώτης Τριβιζάς ήταν τρίτος με 10.50, κάνοντας μία ακόμη καλή εμφάνιση στη σεζόν. Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε στα 400 μ. ο Γιάννης Ντέτσικας, ο οποίος ήταν τρίτος με 47.05. Νικητής στην παρατεταμένη ταχύτητα ήταν ο Μπόσκο Γιάνοβιτς (Σερβία) με 45.72.

Με 8.22 ολοκλήρωσε ο Μίλτος Τεντόγλου τις προσπάθειές του, κερδίζοντας την πρωτιά και αφήνοντας πίσω του, τον Σουηδό διεκδικητή… στην Καλαμάτα και στα Παπαφλέσσεια 2022.

Πρώτη όλων η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 100μ. με 11:51

Η Άρτεμις Αναστασίου και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκλεψαν την παράσταση στα 200 μ. των γυναικών. Η Αναστασίου τερμάτισε σε 23.35 (1,0) κι έγινε η ένατη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η αθλήτρια βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ το οποίο ήταν 23.54 από τους φετινούς διασυλλογικούς αγώνες κι έδειξε πως φέτος θα μπορέσει να διεκδικήσει ακόμη καλύτερους χρόνους. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η νεαρή Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που ήταν δεύτερη με 23.41 και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ20. Η νεαρή με αυτή της την εμφάνιση έβαλε υποψηφιότητα για μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι.

Η αθλήτρια βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 23.77 από τις 20/8/2020 στο Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι. Η νεαρή αθλήτρια με το τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για τις σημερινές της εμφανίσεις.

Είμαι πολύ χαρούμενη για τον σημερινό αγώνα. Τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μ. πήρα πολύ καλά. Ακόμη δεν έχω καταλήξει στο αγώνισμα στο οποίο θέλω να ρίξω το βάρος μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στη Φιλοθέη και μετά στα Δρόμεια“, είπε η νεαρή αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου, που φέτος έχει ρίξει την προσοχή της στα 200 μέτρα. Η Εμμανουηλίδου νωρίτερα είχε τρέξει τα 100 μ. σε 11.51 (1,4) βελτιώνοντας το ρεκόρ της και στα 100 μέτρα. Εμφανώς συγκινημένη ήταν η Άρτεμις Αναστασίου μετά τα 200 μέτρα. “Περίμενα χρόνια αυτό τον χρόνο. Έβλεπα την Μαρία (σ.σ. Μπελιμπασάκη) πριν χρόνια να τρέχει σε αυτούς τους χρόνους κι έλεγα πότε θα καταφέρω να το κάνω κι εγώ. Παρότι δεν είχα την διάθεση που θα ήθελα πριν από την κούρσα, κατάφερα τελικά να ολοκληρώσω με επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων μου“, είπε η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα. Η Αναστασίου στα 100 μ. ήταν τρίτη με 11.61.

Η Μαρίγα Βουτκοβιτς από το Μαυροβούνιο επιχείρησε τα 2 μ. στο ύψος γυναικών αλλά δεν τα κατάφερε. Παρόλα αναδείχθηκε νικήτρια στο αγώνισμα με 1.95μ.

Υψηλού επιπέδου ήταν και το ύψος το γυναικών με την Μαρίγια Βούκοβιτς να αναδεικνύεται νικήτρια με 1,95 μέτρα. Η ένατη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 2,00 μέτρα. Η Τατιάνα Γκούσιν ήταν Τρίτη με 1,84 μ., ενώ με την ίδια επίδοση ακολούθησε και η Ιωάννα Ζάκκα, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν είναι ακόμη στην κατάσταση που θα ήθελε. Η αθλήτρια έχει ενοχλήσεις στη μέση που δεν της επιτρέπει να γυμναστεί όπως θα ήθελε. Πάνω από τα 1,84 μ. πέρασε και η Δέσποινα Μαλταμπέ.

Εκκίνηση για τα 800 μ. γυναικών. 

Πρώτη η αθλήτρια από την Πολωνία Αντζελικα Σάρνα με 2.03.14

Οι διοργανωτές με το τέλος του αγωνίσματος του μήκους τίμησαν τον Μίλτο Τεντόγλου και τον Γιώργο Πομάσκι για το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, αλλά και τον Δημήτρη Τσιάμη για την διαχρονική του παρουσία στον χώρο. Την απονομή έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο περιφερειάρχης Πελοπονήσσου, Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μέτρηση στα οριζόντια άλματα στα Παπαφλέσσεια έγιναν με το νέο σύγχρονο όργανο ηλεκτρονικής μέτρησης απόστασης, το οποίο απέκτησε φέτος ο ΣΕΓΑΣ.

Με 1.48.13 ο Χρήστος Κοτίτσας κέρδισε στο αγώνισμα των 800μ. Ανδρών 

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Χρήστος Κοτίτσας, ο οποίος ήταν νικητής στα 800μ. με 1.48.13, επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ 1.48.07.
Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου, έδωσε συνέχεια στις σταθερές εμφανίσεις της φετινής χρονιάς κι έδειξε αν βρει τις κατάλληλες συνθήκες και δεν “κλειστεί” όπως σήμερα θα μπορέσει να πετύχει χρόνο κάτω από το 1.48.00. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Χάρης Ξενιδακης, που ήταν τρίτος με 1.48.63 και συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 1.5007 από την Κύπρ

Το μήκος των γυναικών ήταν το αγώνισμα με το οποίο ολοκληρώθηκαν τα φετινά Παπαφλέσσεια. Η Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς (Σερβία) ήταν νικήτρια με άλμα στα 6,69 μ. σε έναν αγώνα όπου είχε πέντε άλματα πάνω από τα 6,50 μέτρα. Η Σπυριδούλα Καρύδη ήταν δεύτερη στο αγώνισμα με 6,51 (2,5) και 6,45 μ. (1,6) με κανονικό άνεμο βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ και δείχνοντας να βρίσκει το ρυθμό της. Η τριάδα στις γυναίκες συμπληρώθηκε από την Βασιλική Χαϊτίδου με 6,38 μ. (2,3).

Άγρυπνοι φρουροί, πάντοτε παρόντες…

Η Τζένγκο πρωταγωνίστρια στον ακοντισμό

Η Ελίνα Τζένγκο βαδίζει στη σεζόν με σταθερότητα και συνέπεια που της επιτρέπουν να σκέφτεται θετικά τις κορυφαίες διοργανώσεις της  χρονιάς.

Η αθλήτρια ολοκλήρωσε τον σημερινό της αγώνα, στα Παπαφλέσσεια,  με βολή στα 60,43 μ. στον ακοντισμό στην πέμπτη της προσπάθεια. Η Τζένγκο είχε βολές στα 55,39 μ.,  59,33 μ., 56,66 μ. και 59,66 μ. και κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω την Κουβανή Αγκουιλάρ που επικράτησε με 62,52 μέτρα.

Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, καθώς είχα σταθερότητα στις βολές. Το ακόντιο είναι ένα όργανο που αν κάνει κάποια τεχνικά λάθη, κατευθείαν πέφτουν οι επιδόσεις. Εγώ θα δουλέψω πάνω στην τεχνική μου με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στην Οστράβα στις 31 του μηνός, εκεί όπου θα διεκδικήσω μια καλή παρουσία. Γενικά η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά, παρότι έμειναν λίγο πίσω με το εμβόλιο, καθώς ανέβασα πυρετό και χρειάστηκε να απέχω από τις προπονήσεις“, είπε η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, που είναι εντός πρόκρισης στο παγκόσμιο του Όρεγκον με βάση την κατάταξη.

Στο αγώνισμα των 100μ. αθλητών με τυφλότητα πρώτος αναδείχθηκε ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος -έτρεξε με τον Θοδωρή Χάντζο- δεύτερος ο Βαγγέλης Τσιλίκας -έτρεξε με τη Λένα Κοπανάκι – τρίτη η Γεωργία Παπαδ΄έα – με συνοδό τη Μαρία Χρονοπούλου, όλοι αθλητές του ΑΣ Διαφοροζώ.


Αναμνηστική φωτογραφία των αθλητών με τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Διαφοροζώ Γιώργο Λαζαρίδη, που παρακολούθησε ολόκληρο μίτινγκ όντας στο πλευρό των προσπαθειών όλων των αθλητών και αθλητριών.

Μερικοί μόνο απο τους μικρούς εθελοντές που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την επιτυχή έκβαση των αγώνων. Αναμνηστική φωτογραφία με την προπονήτρια του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου Ελίνα Χατζή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΩΝ 2022

Παναγιώτης Στασινόπουλος και Μπάμπης Βακαλόπουλος δυο σημαντικοί άνθρωποι του μεσσηνιακού κλασικού αθλητισμού.