Σάββατο
11
Ιανουάριος
TOP

Η Ελλάδα ανοίγει το κεφάλαιο «Στρατιωτικός Τουρισμός»

Αρχαιολογικοί χώροι δεν είναι μόνον η Ακρόπολη, η Ολυμπία και οι Δελφοί αλλά και ο Μαραθώνας, οι Θερμοπύλες και τα στενά της Σαλαμίνας. Περιοχές όπου έλαβαν χώρα ιστορικά γεγονότα, μερικές από τις μεγαλύτερες μάχες της Ιστορίας, οι οποίες μάλιστα διδάσκονται ως case studies σε Στρατιωτικές Ακαδημίες και Σχολές Πολέμου ανά τον πλανήτη. Έχοντας αυτό κατά νου δεν θα πρέπει να εκπλήξει το γεγονός πως η κυβέρνηση εξετάζει και δρομολογεί συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση του λεγόμενου στρατιωτικού τουρισμού.

Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο, τον Α’ Αντιπρόεδρο, Αντιστράτηγο Νικόλαο Χιονή και τον Ειδικό Σύμβουλο του Μουσείου Χρήστο Πετρέα με αντικείμενο την προώθηση του στρατιωτικού τουρισμού από τον ΕΟΤ. Η πρωτοβουλία καλύπτεται από μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού- Αθλητισμού και Τουρισμού για την ανάδειξη αυτού του σχετικά νέου αλλά ραγδαία αναπτυσσόμενου διεθνώς είδους τουρισμού.

Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύμπραξης για την ενίσχυση της προβολής τουριστικών μνημείων στρατιωτικού ενδιαφέροντος, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν 27 Πολεμικά Μουσεία και στρατιωτικά μνημεία της χώρας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ, όπως και η προβολή τους στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αλλά και να δημιουργηθεί διαδραστικός χάρτης με τα μουσεία στην εφαρμογή του ΕΟΤ για τις κινητές συσκευές, ενώ ο ΕΟΤ θα διοργανώσει δημοσιογραφικές αποστολές από το εξωτερικό προς περιοχές που διαθέτουν πλούσια στρατιωτική ιστορία και μουσεία.

Η Ελλάδα διαθέτει πλήθος στρατιωτικών αξιοθέατων σε ολόκληρη την επικράτεια όπως μουσεία, συλλογές κινητών μνημείων και κειμηλίων, ακίνητα μνημεία και εγκαταστάσεις, καθώς και τοποθεσίες σε ολόκληρη τη επικράτεια, όπου έχουν λάβει χώρα σημαντικά για την Ελληνική Ιστορία πολεμικά γεγονότα όπως μάχες, ναυμαχίες, συρράξεις και άλλα.

πηγή: moneyreview