![](https://best-tv.gr/wp-content/uploads/2021/05/κοκκινα-δανεια.jpg)
Προς νέα αναπροσαρμογή οδεύουν οι κανόνες στις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, με την κυβέρνηση να προχωρά σε συνεχείς βελτιώσεις του πλαισίου αναδιάρθρωσης οφειλών και την αγορά να αναμένει μία κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο για τον τρόπο υπολογισμού των επιτοκιακών επιβαρύνσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Πρόκειται για αλλαγές που δυνητικά θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα ως προς τις ανακτήσεις από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από τη μία πλευρά για τους οφειλέτες και από την άλλη για funds και τράπεζες.
Συνδέονται δε και με το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής», με την υποστήριξη του οποίου αποενοποιήθηκε η πλειονότητα των επισφαλειών από τα βιβλία των συστημικών ομίλων την προηγούμενη πενταετία.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του in.gr πατώντας εδώ