Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί έθεσε το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο»

Το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο» έθεσε προς τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ξεκάθαρος στόχος είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν τον ίδιο και τη ΝΔ στις κάλπες της 21ης Μαΐου, στους οποίους θέλησε να καταστήσει σαφές ότι το ενδεχόμενο μιας επτακομματικής Βουλής δεν αφήνει περιθώρια για χαλαρή ψήφο ή αποχή.

«Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο. Μην κοροϊδευόμαστε», είπε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα για την ανάγκη την 26η Ιουνίου να υπάρχει μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας και «θα υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές».

«Καμπανάκι» Μητσοτάκη για τον κίνδυνο τρίτων εκλογών

Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε την ευθύνη για τον κίνδυνο τρίτων εκλογών σε περίπτωση που η ΝΔ εκλέξει 149 βουλευτές, στον κ. Ανδρουλάκη, που έχει κόψει κάθε γέφυρα συνεργασίας, διότι «το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει αυτή τη στιγμή να είναι στην αντιπολίτευση». Όπως είπε, «δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και λέει ότι “και 149 βουλευτές να έχετε, αποκλείεται εγώ να συμπράξω, γιατί θέλω ντε και καλά να είμαι στην αντιπολίτευση. Αποποιούμαι δηλαδή της ευθύνης να συμμετέχω στη διακυβέρνηση της χώρας, διότι το μόνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι να διεκδικήσω τα πρωτεία στην Κεντροαριστερά”».

Μητσοτάκης: «Τσίπρας με γραβάτα ο Ανδρουλάκης»

Απευθυνόμενος κυρίως στους πασοκογενείς ψηφοφόρους της ΝΔ που κάνουν δεύτερες σκέψεις πιστεύοντας ότι έχει κριθεί το αποτέλεσμα για το ποιο κόμμα θα είναι κυβέρνηση και ίσως επιλέξουν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ για να υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Ιουνίου, τόνισε ότι «στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση», προειδοποιώντας πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Χαρακτηρίζοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη «Τσίπρα με γραβάτα», θέλησε να ταυτίσει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ως προς τον λαϊκισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις στα μάτια των κεντρώων ψηφοφόρων, αποκόπτοντας διαρροές από αυτή την εκλογική ομάδα προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα σήμερα ο Μητσοτάκης

Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα εκκινώντας έναν μαραθώνιο επισκέψεων στη Βόρεια Ελλάδα, όπου έχει εστιάσει την προσοχή της η Πειραιώς. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επισκεφθεί ο ίδιος όσο το δυνατόν περισσότερες, αν όχι όλες, τις περιφέρειες της Μακεδονίας όπου η ΝΔ δέχεται πίεση από κόμματα στα δεξιά της. Στέλνοντας το μήνυμα ότι «ο πατριωτισμός μετριέται στα έργα και όχι στα λόγια», στοχεύει να αυξήσει την επιρροή της κεντροδεξιάς παράταξης στην περιοχή και να επαναπροσεγγίσει ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει τη ΝΔ το 2019 και τώρα μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα.

Μητσοτάκης: Το Τουρκικό Προξενείο στηρίζει τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ μεγάλη σημασία αποδίδει ο κ. Μητσοτάκης και στα όσα συμβαίνουν στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, όπως φάνηκε και από τα όσα είπε χθες στην ΕΡΤ. Επανέλαβε ότι υπήρξε παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ της στήριξης δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στους νομούς αυτούς και τόνισε πως δεν θα προχωρούσε σε αυτές τις καταγγελίες «αν δεν είχα συγκεκριμένα στοιχεία».

Μάλιστα, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι αυτά τα στοιχεία έχει φροντίσει να φτάσουν στα χέρια του κ. Τσίπρα, κάτι που επιβεβαιώνουν και πηγές της Πειραιώς.

Το θέμα σκοπεύει να το συντηρήσει το επόμενο διάστημα ασκώντας πίεση προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι διατηρεί τους δύο υποψηφίους στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των εκλογών του Ιουνίου. «Είναι όμως μείζον ζήτημα να γνωρίζουμε ότι το Τουρκικό Προξενείο στηρίζει ανοιχτά κάποιους υποψηφίους οι οποίοι συντάσσονται με την προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου, αυτό να είναι σε γνώση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μην κάνει τίποτα γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Τις επόμενες μέρες, τη Ροδόπη θα επισκεφθούν στελέχη της ΝΔ όπως η Ντόρα Μπακογιάννη -η οποία διατηρεί ξεχωριστές σχέσεις με το μειονοτικό στοιχείο του νομού-, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr