Σάββατο
13
Δεκέμβριος
TOP

Μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στους αγρότες στον κόμβο του αεροδρομίου της Μεσσήνης στις 16 Δεκεμβρίου

Μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στους αγρότες στον κόμβο του αεροδρομίου της Μεσσήνης, προγραμματίσει για την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, το Συνδικάτο Οικοδομών & συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6μμ από το παρκινγκ της λαϊκής αγοράς.

Το συνδικάτο στο κάλεσμά του αναφέρει:

Τις τελευταίες εβδομάδες οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, δίνουν ένα μεγαλειώδη αγώνα με μαζικές κινητοποιήσεις για την επιβίωσή τους, κόντρα στην ΚΑΠ της ΕΕ, στην πολιτική της κυβέρνησης που τους διώχνει από την παραγωγή, που τους οδηγεί στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα. Η αποφασιστικότητά τους, έσπασε στην πράξη την τρομοκρατία και τον τσαμπουκά της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, απαντά με ΜΑΤ, χημικά, ξύλο και συλλήψεις.

Την ίδια ώρα οι αγρότες της Μεσσηνίας με τους αγροτικούς τους συλλόγους στήνουν μπλόκο στο δρόμο της Μεσσήνης, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Εκφράζουμε την στήριξη μας στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα μπλόκα που στήνουν οι αγρότες της Μεσσηνίας. Ο αγώνας τους συναντιέται με τα αιτήματα της εργατικής τάξης και όλου του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου.

Ο αγώνας βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων είναι αγώνας δίκαιος, είναι αγώνας επιβίωσης. Φέρνει στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας, που η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες έχουν θυσιάσει για να υπηρετήσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Οι αγρότες παλεύουν για να κρατήσουν το βιος τους, να μείνουν στη γη τους, για να μπορούν να παράγουν ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα για τον λαό μας.

Η πολιτική που εξοντώνει τους αγρότες είναι η ίδια που γεννά την ακρίβεια, τα 13ωρα, το τσάκισμα των ΣΣΕ, τα μεροκάματα πείνας και προϋπολογισμούς πολέμου που δεν χωράνε τις λαϊκές ανάγκες. Από την αντιπλημμυρική προστασία μέχρι τις εξοντωτικές τιμές στο πετρέλαιο και στο ρεύμα, από την ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής μέχρι την πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων, όλα αποκαλύπτουν το αδιέξοδο της στρατηγικής ΕΕ–κυβερνήσεων.

Την ίδια ώρα που η πολεμική οικονομία της ΕΕ και της κυβέρνησης απορροφά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, για τους αγρότες και τις λαϊκές ανάγκες περισσεύουν ψίχουλα. 21 δισ. ευρώ προβλέπει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για επενδύσεις στην πολεμική οικονομία. 300 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι εφοπλιστές για το “πρασίνισμα” του στόλου τους και αφορολόγητο πετρέλαιο για να μεταφέρουν το αμερικανικό LNG. Για τις διεκδικήσεις των αγροτών για αφορολόγητο πετρέλαιο υπάρχουν μόνο “δημοσιονομικοί περιορισμοί” και πρωτόκολλα της ΚΑΠ.

Μπροστά στην ψήφιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού, καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους, όλο το λαό της Μεσσηνίας να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Να συμμετέχουν την Τρίτη 16 Δεκέμβρη στη μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης με κατεύθυνση το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του αεροδρομίου της Μεσσήνης.  Εκκίνηση, ώρα 6μμ από το πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς.  Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει το λαό απέναντι στους αγρότες! Ο κοινός αγώνας εργατών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη και να ανοίξει τον δρόμο προς όφελος του λαού.