Σάββατο
18
Ιανουάριος
TOP

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Μια αδικία που έστω και με καθυστέρηση ετών αίρεται για τους χαμηλοσυνταξιούχους – Οφείλουν… επιτέλους οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους» (video)

Μια ανισότητα που έστω και με καθυστέρηση ετών αίρεται χαρακτήρισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης την απόφαση επέκτασης του ευεργετικού πλαισίου απαλλαγής από την φαρμακευτική δαπάνη ώστε να συμπεριλάβει και τους χαμηλοσυνταξιούχους που σήμερα εξαιρούνται.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης τονίζοντας αρχικά πως «Αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός πρέπει να διευρυνθούν και τα κριτήρια» σημείωσε πως «το ευεργέτημα» που απολάμβαναν μέχρι πρότινος οι πρώτοι δικαιούχοι, μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ, δεν είχαν την ίδια δυνατότητα να λαμβάνουν οι νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι με αποτέλεσμα «μια ανισότητα».  Το θέμα επανήλθε με ερώτηση 8 «γαλάζιων» μεταξύ αυτών και του Μεσσήνιου βουλευτή, προς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας η οποία οδήγησε σε απτά αποτελέσματα καθώς, όπως σημείωσε με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best «χθες λοιπόν αυτή η αδικία, έστω και μετά από 7, 8 χρόνια καθυστέρησης – εγώ δεν κρύβομαι – όντως αποκαταστάθηκε και πλέον θα το δικαιούνται όλοι».

Σχολιάζοντας και τις υπόλοιπες διαστάσεις των μέτρων που ανακοινώθηκαν και των όσων έγιναν με την ψήφιση του προϋπολογισμού, εστιάζοντας για τις τράπεζες ο Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε πως «Καλώς έγινε έστω και αργά».

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα «οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους. Και ποια είναι η βασική δουλειά των τραπεζών; Να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις να χρηματοδοτούν τους συμπολίτες μας, ακριβώς για να μοχλεύεται χρήμα, να παράγεται εργασία, να παράγονται θέσεις απασχόλησης. Πρέπει να δούμε τα επιτόκια γιατί αυτή τη στιγμή είναι δύσκολος o δανεισμός» χαρακτηρίζοντας την κατάρτιση των προμήθειων ως ένα πρώτο βήμα ανακούφισης των πολιτών επαναλαμβάνοντας ότι βασικό ζητούμενο παραμένει «οι τράπεζες να αρχίσουν να χρηματοδοτούν με βιώσιμους όρους» εκτιμώντας δε πως θα ασκηθεί πίεση, εκφράζοντας και την άποψη πως «η χρηματοδότηση και η διευκόλυνση της χρηματοδότησης και οι γρήγορες διαδικασίες πάντα είναι ζητούμενο». Η ψηφιοποίηση του κράτους είναι ένας εκ των τρόπων επιτάχυνσης των διαδικασιών εξηγώντας ωστόσο ότι ναι μεν «έχουν γίνει πράγματα είναι να γίνουν και άλλα και πρέπει να γίνουν εγώ θα πω άμεσα από εκεί και πέρα πρέπει να βρούμε και διαδικασίες γρήγορες ακόμα και αυτό που προαναφέρατε για την αξιολόγηση γιατί στο τέλος της ημέρας μια ομάδα ανθρώπων με συγκεκριμένα κριτήρια κάνει την αξιολόγηση προφανώς αν όμως είναι τέτοιος άρα πρέπει να βρούμε γρήγορες και καλές λύσεις».

Επίσης χαρακτήρισε ως θετική την αύξηση του επιδόματος επικινδυνότητας των ένστολων λέγοντας πως επίσης «είναι μια αρχή και μακάρι με τις δυνατότητες της οικονομίας να μπορεί να αυξηθεί».