
Μια νέα μεγάλη μελέτη ρίχνει φως στους τρόπους με τους οποίους η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου — και δεν είναι μόνο μέσω της απώλειας βάρους. Η μεσογειακή διατροφή έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου των γυναικών από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου κατά 17%. Βοηθά επίσης στην υγιή απώλεια βάρους και τη μείωση της παχυσαρκίας, που αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο.