Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για το τέλος της μάσκας – Τι σημείωσε για την πορεία του κορωνοϊού (video)

Σε μια καθημερινότητα όπου η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, πλην λίγων εξαιρέσεων, επέστρεψε η Ελλάδα έπειτα από δύο περίπου χρόνια επιβολής του συγκεκριμένου μέτρου με την αισιοδοξία πως το καλοκαίρι και ο βηματισμός προς τον επόμενο χειμώνα δεν θα επιφυλάξει άλλες εκπλήξεις. Η χαλάρωση, όπως σημείωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επήλθε λόγω της υποχώρησης της νόσου.

«Οι άνθρωποι έχουν αποκτήσει κοινή λογική» έχουμε μάθει πλέον εκεί όπου ο ιός υπάρχει σε αυξημένη δυνατότητα να προστατευόμαστε» εκτιμώντας πως και σε παγκόσμιο επίπεδο «δεν έχει εμφανιστεί κάποια παραλλαγή ικανή να δημιουργήσει πρόβλημα και η παγκόσμια κοινότητα οδεύει σε αποκλιμάκωση.» Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας  αναφέρθηκε επίσης στα εφόδια και τη γνώση που έχει αποκτήσει η επιστημονική κοινότητα τα δυο τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού λέγοντας πως: «Η επιστήμη έχει πολύ περισσότερα όπλα για να αντιμετωπίσει τη νόσο αυτή. Το Σεπτέμβρη θα έχουμε καινούργια εμβόλια, επικαιροποιημένα» είπε και επισήμανε πως και τα υφιστάμενα εμβόλια είναι εξίσου αποτελεσματικά.

ΟΡΟΣΗΜΟ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Η πρόβλεψη, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο λέει ότι, «ο κορωνοϊός είναι μια νόσος μεταδιδόμενη με το αναπνευστικό και είναι λογικό να περιμένουμε μια μικρή επιδείνωση το Φθινόπωρο. Όμως τότε θα έχουμε και μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε εμβόλια Phizer, όπως και το μονοδοσικό. Θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την όποια έξαρση» σημειώνοντας πως παγκοσμίως και περίπου το 66% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι πολίτες με τουλάχιστον δυο δόσεις, ενώ μισό δισεκατομμύριο ακόμη έχει νοσήσει».

Η ΕΛΛΑΔΑ 9η ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ

Δράττοντας της ευκαιρίας ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος λέγοντας χαρακτηριστικά πως από την αρχή πανδημίας έχουμε χάσει τριπλάσιους ανθρώπους απ’ ότι από τον κορωνοϊό. «Είμαστε η 9η χώρα σε ποσοστό καπνιστών» είπε, τέλος, προτρέποντας τους πολίτες να μειώσουν την κακή αυτή συνήθεια.