Κυριακή
17
Νοέμβριος
TOP

Π. Μαντάς για επεισόδιο Πολάκη: «Συνειδητή η στρατηγική τοξικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ» (βίντεο)

«Το επεισόδιο με τον κ. Πολάκη χθες στη Βουλή δεν ήταν απλά μια διένεξη. Ήταν το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης στρατηγικής όξυνσης που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι έτσι θα σηκώσει κεφάλι και θα συσπειρώσει ξανά τους ψηφοφόρους του». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στο περιστατικό με το οποίο διακόπηκε η συζήτηση για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Μαντάς στην ομιλία του μίλησε επίσης για στρατηγική «ευτελισμού του ελληνικού κοινοβουλίου» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για «υπονόμευση του θεσμού», σημειώνοντας ότι «επί μιάμιση ώρα ένας βουλευτής ήταν όρθιος στο βήμα, έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλους τους συναδέλφους του, αρνούμενος να συνταχθεί με τις υποδείξεις του Προεδρείου και με τον Κανονισμό της Βουλής και μιλώντας στο τηλέφωνο για το πώς θα κινηθεί και τι θα πει». Ο βουλευτής Μεσσηνίας επίσης στάθηκε στην οξύτητα που εκπέμπεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος απορεί «για το μίσος, την εμπάθεια και την κακία που εκφράζεται», ενώ στάθηκε στην τοξικότητα που διακινείται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να συρθεί σε αντίστοιχες ακρότητες, σημειώνοντας ότι λυπάται «για την κατάντια, τον ευτελισμό, την έλλειψη σεβασμού και πάνω απ’ όλα ανθρωπιάς» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ ο οποίος να καταδικάσει τη στάση του κ. Πολάκη».

Όσον αφορά στο αντικείμενο του νομοσχεδίου, ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος αποτελεί ένα «νέο ισχυρό θεσμικό πλαίσιο» για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια. Σημείωσε επίσης ότι στο επίκεντρο του νέου νόμου βρίσκεται η πολιτική της αύξησης των επενδύσεων, που αποτελεί εξαρχής κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική, χαρακτηρίζοντάς την «μοναδική οδό» για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Παράλληλα τόνισε ότι σε αυτό το σημείο εντοπίζεται η μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, «διότι εμείς πιστεύουμε ότι για να μοιράσουμε πλούτο, πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσουμε, για να εφαρμόσουμε κοινωνικές πολιτικές, πρέπει πρώτα να έχουμε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο και για να μειώσουμε τις ανισότητες, πρέπει πρώτα να έχουμε μια εύρωστη και λειτουργική οικονομία».

Τέλος ο κ. Μαντάς μίλησε για «αληθινή» και «ρεαλιστική» αναπτυξιακή στρατηγική που «αφορά όλους τους Έλληνες», σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά σε αναπτυξιακό νόμο, το κατώτατο όριο ένταξης είναι οι 100 χιλ. ευρώ», το οποίο σε συνδυασμό με τις μειώσεις στη γραφειοκρατία και το κόστος διαχείρισης, επιτρέπει σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να ενταχθούν στον νέο νόμο και να λάβουν σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι «δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στον πρωτογενή τομέα», πραγματοποιώντας ειδική μνεία στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Μεσσηνίας, όπου πλέον ακόμα και μικρές μονάδες μπορούν να επωφεληθούν, γεγονός που λειτουργεί θετικά για τους νέους να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν, αντί να αναζητήσουν εργασία στα μεγάλα αστικά κέντρα.