«Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται από την αύξηση του σωματικού λίπους, κυρίως λόγω αυξημένης πρόσληψης τροφής, δηλαδή θερμίδων. Η μείωση της δραστηριότητας του ντοπαμινεργικού συστήματος στα άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος οδηγεί σε μεγαλύτερη επιθυμία για τροφή, με αποτέλεσμα την κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων. Αυτό, σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής και τις κακές διατροφικές συνήθειες, συμβάλλει στην αύξηση της λιπώδους μάζας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές δομικές και λειτουργικές συνέπειες», αναφέρει ο κ. Ευθύμιος Καπάνταης, Παθολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, Διευθυντής του Τμήματος Διαβήτη – Παχυσαρκίας – Μεταβολισμού, Metropolitan Hospital.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του protothema.gr πατώντας εδώ