
Την Πέμπτη 26 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπως ανακοίνωσε στο EΡTNews η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
«Αμέσως μετά τις βαθμολογίες τα παιδιά θα περιμένουν αρχές Ιουλίου την ανακοίνωση για να μπορέσουν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους», είπε η Σοφία Ζαχαράκη και τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου βγαίνουν πλέον οι βάσεις. Έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος των Πανελληνίων.
Ως προς τις σχολές που παρουσιάζουν «ζήτηση», η υπουργός ανέφερε: «Βλέπουμε πάρα πολλά παιδιά τα οποία μπαίνουν ούτως η άλλως και πληροφορική μπαίνουν και στο κομμάτι, μηχανικοί , έχουν πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση, οι σχολές το βλέπετε. Και βέβαια πέραν και των σχολών που είναι οι παραδοσιακές και στα χρόνια μας στο κομμάτι της ιατρικής, πάντα περιζήτητο πάρα πολύ και το κομμάτι της νοσηλευτικής.
Για το αν θα υπάρξουν στο μέλλον αλλαγές στο θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων με το Εθνικό Απολυτήριο, επισήμανε πως: «Αυτό έχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση, η οποία έχει ξεκινήσει και θα γίνει και σε επίπεδο θα έλεγα υπερκομματικό, χωρίς να λέω ότι ο καθένας δεν θα βάλει οπωσδήποτε και τις προτεραιότητες και πάντα έχουν να κάνουν και με το πώς μπορεί αυτό να δομηθεί καλύτερα, θα το συζητήσουμε και στη Βουλή όλα τα κόμματα.
Τόνισε ωστόσο: «Μην ανησυχούν τα παιδιά τα οποία ετοιμάζονται αυτή τη χρονιά, είναι δευτέρα λυκείου. Κανονικά πηγαίνουμε με το θεσμό των εξετάσεων, να το ξέρουν γιατί ξέρω ότι ήδη έχουν ξεκινήσει και προετοιμάζονται».
Σε άλλο σημείο είπε: «Θέλουμε σίγουρα να συζητήσουμε το κομμάτι της εισόδου στο πανεπιστήμιο. Κάποια στιγμή, η οποία δεν θα είναι αποκλειστικά προνόμιο, δεν θα είναι προνόμιο μόνο των εξετάσεων».
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.newsit.gr πατώντας ΕΔΩ