Συνεχίζουν να αλλάζουν την γνώμη τους οι ποδοσφαιρίστριες από ο Ιράν που είχαν ζητήσει άσυλο στην Αυστραλία, αφού οι 5 από τις 7 που είχαν αρχικά κάνει αίτηση, την πήραν πίσω και ζητάνε να γυρίσουν στο Ιράν.
Πλέον μόνο δύο από τις επτά που αρχικά σχεδίαζαν να παραμείνουν στην Αυστραλία μετά το Κύπελλο Ασίας, παραμένουν σταθερές στην αρχική τους απόφαση. Το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών της Αυστραλίας, Τόνι Μπερκ, ανέφερε ότι η γυναίκα έφυγε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (15/3/2026).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεν έδωσε το όνομά της, αλλά η ιρανική κρατική τηλεόραση ισχυρίστηκε ότι ήταν η αρχηγός, Ζάχρα Γκανμπάρι. Αυτό έρχεται μετά την αναχώρηση δύο ακόμη παικτριών και ενός μέλους του τεχνικού επιτελείου το Σάββατο.
Οι παίκτριες είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα αφού είχαν επικριθεί ως «προδότριες» στην ιρανική τηλεόραση επειδή δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της χώρας πριν από έναν από τους αγώνες τους.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ