Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Πέντε τροφές που βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος

Η υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για να βελτιώσουμε την κυκλοφορία του αίματος, και, συνεπώς, την καλύτερη ροή του οξυγόνου στον οργανισμό μας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ, φροντίστε να συμπεριλάβετε στην λίστα σας και τις ακόλουθες τροφές, ώστε να βελτιώσετε το κυκλοφορικό σας.

Η κόκκινη πιπεριά από την οποία προέρχεται το πιπέρι καγιέν προσφέρει πολλά περισσότερα από την πικάντικη γεύση στα φαγητά. Χάρη στην ένωση καψαϊκίνη που περιέχει, το πιπέρι καγιέν μπορεί να βοηθήσει τις αρτηρίες, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, βελτιώνει την αντοχή των εσωτερικών τοιχωμάτων των αγγείων και μειώνει τη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες.

Παντζάρια

Το παντζάρι είναι πλούσιο σε νιτρικά άλατα, τα οποία το σώμα μας μετατρέπει σε μονοξείδιο του αζώτου. Το μονοξείδιο του αζώτου βοηθά στην χαλάρωση και την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη βελτίωση της ροής του αίματος στους ιστούς και τα όργανά μας. Κάτι που οδηγεί και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μούρα ​

Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που έχουν ευεργετικές επιδράσεις στα αιμοφόρα αγγεία, όπως η ανθοκυανίνη. Πρόκειται για την ένωση που που δίνουν στα μούρα την κόκκινη, μοβ, μπλε ή μαύρη απόχρωση. Η ανθοκυανίνη προστατεύει τα τοιχώματα των αρτηριών σας από το οξειδωτικό στρες. Επιπλέον, η ανθοκυανίνη διεγείρει την απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Λιπαρά ψάρια ​

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα, η ρέγγα και η είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκατοντάδες μελέτες έχουν δείξει ότι ότι συγκεκριμένε ενώσεις βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Η κατανάλωση ψαριών όχι μόνο μειώνει την αρτηριακή σας πίεση, αλλά βοηθά στο να διατηρήσετε τις αρτηρίες σας «καθαρές» (σ.σ. όχι φραγμένες) από την συσσωρευμένη πλάκα.

Ρόδια​

Οι μικροσκοπικοί κόκκινοι σπόροι από το ρόδι είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά (αντιοξειδωτικά και νιτρικά άλατα) που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος σας. Επίσης, συμβάλλουν στην διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας την αρτηριακή σας πίεση. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι μεταφέρεται μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου στους μύες και τους ιστούς σας.

Πηγή: www.newsit.gr