«Θα πέφταμε μέχρι και ο τελευταίος για να κρατήσουμε αυτό το κεκτημένο…», Με αυτή τη φράση ο Περικλής Νικολακέας περιέγραψε γλαφυρά τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος του τόπου, οι φορείς και ο απλός κόσμος, συμπράττοντας για την διατήρηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην κατηγορία Τύπου άγονων Α.
Ξεκαθαρίζοντας πως «το Νοσοκομείο δεν έγινε άγονο λόγω των σεισμών» σημείωσε πως «Ο κ. Γιαννόπουλος χθες- εδώ στο κεντρικό δελτίο -είπε ότι 40 χρόνια δεν κερδίσαμε τίποτα, κάνει μεγάλο λάθος! Εγώ είμαι ένας από αυτούς που είμαι κερδισμένος από το άγονο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Είναι ο λόγος που υπάρχω σε αυτή την πόλη. Δεν θα είχα έρθει ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο. Μπορεί να παραιτήθηκε και να ιδιώτευσε, αλλά παραιτήθηκε ως διευθυντής του ΕΣΥ. Δεν θα είχε γίνει Διευθυντής του ΕΣΥ με τα χρόνια προϋπηρεσίας που είχε αν δεν ήταν άγονο Α’ αυτό το Νοσοκομείο. Δεν είναι μομφή προς τον κ. Γιαννόπουλο, απλά εξηγώ ότι πολλοί από εμάς που είμαστε μέσα στο χώρο αυτό και δίνουμε τη μάχη μας… Είμαστε το Νο1 Νοσοκομείο σε επισκεψιμότητα σε επείγοντα περιστατικά, όχι στην περιφέρεια Πελοποννήσου στην Επικράτεια από τα δευτεροβάθμια, αν εξαιρέσεις των Αθηνών» θέλοντας με αυτή την διάσταση να απαντήσει πολιτικά στα όσα σημείωσε στη χθεσινή του παρέμβαση ο Π. Γιαννόπουλος.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως όλο αυτό ήταν «με μια συντονισμένη προσπάθεια που κάναμε ανεξαρτήτως, ειλικρινά, χρωμάτων» για να υπογραμμίσει τη βοήθεια του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των βουλευτών της Μεσσηνίας, που έφερε αποτέλεσμα καθώς «ο υπουργός έκανε το αυτονόητο!»
Θέτοντας, ωστόσο, τον εξής προβληματισμό: «Γιατί τέθηκε τέτοιο ζήτημα και από ποιον τέθηκε τέτοιο ζήτημα; Τέθηκε από τους κοντινούς μας, από τους έξω; Πως μπήκε αυτή η ιδέα;»
Κατά πόσο τα συνδυαστικά αυτά κίνητρα δύνανται να προσελκύσουν γιατρούς είπε με σιγουριά πως «αν προκυρηχθούν όλες οι κενές οργανικές σε όλο το ΕΣΥ, με τους υπάρχοντες γιατρούς, παθολόγους φερειπείν γιατί υπάρχει το πρόβλημα το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν καλύπτονται οι θέσεις. όλοι να βάλουν τα χαρτιά τους και να πάνε όλοι σε ένα νοσοκομείο ή κέντρα υγείας θα παραμείνουν κενά, οπότε υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού!», Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «δεν γίνεται να φορολογούνται οι εφημερίες».
ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Μέσα σε λίγους μόλις μήνες η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κατορθώσει να κάνει ένα ψηφιακό άλμα έχοντας 100 συν 1 ψηφιακές υπηρεσίες με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «μέχρι το τέλος του ’24 θα έχουμε τελειώσει το 100% της ψηφιοποίησης… περιλαμβάνοντας πολύ σημαντικές υπηρεσίες»,