Πέμπτη
10
Απρίλιος
TOP

Πιο φθηνά τα στεγαστικά δάνεια λόγω μείωσης επιτοκίου, αλλά οι αγοραστές δεν συγκινούνται – Προτιμούν… μετρητά

Εκτός συνταρακτικού απροόπτου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σήμερα σε ακόμη μια μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25% και αυτό θα περάσει -σε ένα μεγάλο ποσοστό- και στις δόσεις των ενήμερων στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Καλύτεροι θα γίνουν οι όροι δανεισμού και για τους νέους δανειολήπτες που θα επιδιώξουν να χρηματοδοτήσουν την αγορά ακινήτου με στεγαστικό δάνειο, ακόμη και αυτών που στράφηκαν ή θα στραφούν στα επιδοτούμενα δάνεια του προγράμματος ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 2.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα αν η επικείμενη νέα μείωση των επιτοκίων θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον για χρηματοδότηση αγοράς ακινήτου με στεγαστικό δάνειο. Πολύ απλά διότι μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι 4 στους 5 αγοραστές γυρίζουν την πλάτη. Μόνο ο ένας στους πέντε επιλέγει να χρηματοδοτήσει μέρος της αξίας του ακινήτου με στεγαστικό δάνειο.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του thetoc.gr πατώντας εδώ